AMZS in Rdeči križ Slovenije začenjata z brezplačnimi obnovitvenimi tečaji prve pomoči

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in Rdeči križ Slovenije (RK) sta včeraj v več slovenskih krajih začela z brezplačnimi obnovitvenimi tečaji prve pomoči. Na tečaju bodo udeleženci med drugim lahko osvežili svoja znanja o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED, zaustavljanju hudih krvavitev ter drugih najnujnejših ukrepih prve pomoči.

Tečaj bo trajal 3-ure, cilj projekta je opremiti posameznika s tistimi znanji in veščinami prve pomoči, ki so pomembne za prepoznavo življenjsko ogrožajočih stanj, da bo vsak prebivalec Slovenije sposoben izvajati najnujnejše ukrepe za reševanje življenja.

S tečaji v sodelovanju z lokalnimi avto-moto društvi in območnimi združenji Rdečega križa Slovenije so včeraj pričeli v Divači, Dravogradu in Radencih.

Kot sporočajo na spletni strani https://www.amzs.si/prva-pomoc, bodo brezplačni tečaji izvedeni v 22 krajih in sicer ob omenjenih še v: Cerknici, Gornji Radgoni, Izlakah, Kočevju, Lenartu, Logatcu, Ormožu, Radečah, Radencih, Radljah ob Dravi, Radovljici, Ravnah na Koroškem, Sevnici, Slovenski Bistrici, Slovenskih Konjicah, Šmartnem ob Paki, Tolminu, Trebnju, Tržiču in v Žireh.

(mbo) 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: