Turizem: sindikat opozarja na odsotnost teme turizma v predvolilni kampanji; na berlinskem letališču pred prazniki v skrbeh zaradi kadrovskih razmer

Novo berlinsko mednarodno letališče Berlin Brandeburg, ki je bilo zgrajeno s kar devetletno zamudo, bi lahko imelo med napornimi velikonočnimi prazniki težave zaradi majhnega števila osebja. Število zaposlenih v številnih partnerskih podjetjih za obdobje velikonočnih potovanj je zadostno, vendar ne zadovoljivo, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedala vodja letališča Aletta von Massenbach.

Kot je pojasnila, jim primanjkuje predvsem letališkega osebja oz. njegovih rezerv. Tako bi lahko nepredvidljive bolniške odsotnosti zaradi covida-19 predstavljale problem.

Pri tem von Massenbachova ne izključuje možnosti daljših čakalnih vrst za potnike, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA). Letališče so sicer odprli zadnji dan v oktobru leta 2020- med epidemijo, torej- zamenjalo pa naj bi relativno dotrajani letališči Tegel in Schönefeld.

Na letališču pričakujejo, da bo med dvotedenskimi velikonočnimi prazniki preko letališča potovalo približno milijon potnikov. Najbolj obremenjena dneva bosta prihajajoči petek in nedelja pred začetkom pouka 24. aprila.

Bodo tujci gradili slovensko turistično podobo, se sprašujejo sindikalisti?!
Prizor je iz martinovanja v Mariboru.
Sindikat: popolna odsotnost teme turizma v predvolilni kampanji

Še o turizmu na domačih tleh!

Strateško pomembna panoga turizma je v predvolilni kampanji povsem spregledana, so v javnem pismu slovenski javnosti in slovenski politiki opozorili v Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije.

Gotovo je, da slovenskega turizma, kulinarike, naše identitete ter kulture ne bodo gradili tuji delavci; konkretno iz azijskih držav, Romunije, Bolgarije, Ukrajine in Madžarske, so izpostavili v sindikatu.

Kot poroča STA, so se dotaknili tudi nizkih plač v panogi, zaradi katerih da so zaposleni na pragu ali celo pod pragom revščine, v tej luči pa izpostavili, da je treba učinkovito in uspešno vodenje podjetij z državnim lastništvom zagotoviti s profesionalnim menedžerskim kadrom, ki ni delegiran ali odvisen od vladne politične strukture.

Turistična podjetja, v katerih ima država deleže, naj postanejo eden izmed temeljev državnega pokojninskega sistema, so pozvali, še prenaša STA.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: