Spomnimo: predsednica SD Tanja Fajon je včeraj na brzinskem obisku Maribora predstavila akcijski načrt njene stranke za reševanje krize zaradi dražitve osnovnih živil, energentov in surovin.

Med drugim se pri stranki SD zavzemajo za regulacijo trga z električno energijo z določeno najvišjo dovoljeno ceno in nadzor cen v celotni prehranski verigi.

Za pripravo tega načrta so se v stranki odločili, ker se trenutna slovenska vlada po besedah Fajonove ne odziva na podražitve osnovnih živil, energentov in surovin ter na opozorila ekonomistov, da grozi še večja kriza. Z načrtom želijo pomagati ljudem, gospodarstvu, Sloveniji.

Med drugim predlagajo še prednostni odkup vse hrane, ki je pridelana v Sloveniji in reševalni paket v vrednosti poldruge milijarde evrov z brez obrestnimi krediti za gospodarstvo.

Komu rdeča luč? Arsenovićevi infrastrukturni projekti več kot razdvajajo Mariborčane!
Vrtovec napovedal podporo države gradnji predora pod Mariborom

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v taistem Mariboru, malodane sočasno, napovedal podporo države izgradnji cestnega predora pod središčem tega mesta.

Prav tako je obljubil premike pri izgradnji zahodne obvoznice mesta in reševanju usode mariborskega letališča. Za slednje naj bi bil do konca letošnjega leta objavljen razpis za koncesijo.

Dva tedna pred državnozborskimi volitvami je Vrtovec danes z županom Mestne občine Maribor Sašo Arsenovičem in županom Občine Hoče-Slivnica Markom Soršakom podpisal protokol o nadaljnjem sodelovanju infrastrukturnega ministrstva z obema občinama pri uresničitvi več infrastrukturnih projektov na širšem območju Maribora.

Za prvo etapo zahodne obvoznice, ki zajema odsek od Lackove do Kardeljeve ceste, je Vrtovec napovedal objavo javnega naročila za izbor izvajalca gradbenih del v drugi polovici tega meseca, je še poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)