Svet slovenjgraške bolnišnice o obvladovanju čakalnih dob, Zdravniška zbornica objavila razpis specializacij za zdravnike in zobozdravnike

Zdravniška zbornica Slovenije je včeraj objavila spomladanski razpis specializacij za zdravnike in zobozdravnike za letošnje leto. Skupaj je razpisanih 286 posameznih vrst specializacij za zdravnike in pet posameznih vrst specializacij s področja dentalne medicine.

Med njimi so največ, 88 mest razpisali za področje družinske medicine, sledita interna medicina in pediatrija. Specializacije dentalne medicine so razpisali za področja čeljustne in zobne ortopedije, otroškega in preventivnega zobozdravstva, parodontologije in stomatološke protetike.

Pri načrtovanju so poleg mnenj stroke upoštevali predvidene upokojitve in predvideno število specialistov za dosego evropskega povprečja, število specializantov po posameznih specializacijah ter predhodne razpise.

Prijave na razpis so mogoče do 26. aprila, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Fotografija je simbolična.
(Foto: Daniel Frank on Pexels.com)
Svet slovenjgraške bolnišnice o obvladovanju čakalnih dob

Svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je na včerajšnji seji med drugim obravnaval predlog akcijskega načrta za obvladovanje čakalnih dob, covida-19 v bolnišnici in prihajajoče investicije.

Direktor bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre, ki je predstavil predlog akcijskega načrta za obvladovanje čakalnih dob, je poudaril, da je nujen skupni dogovor na državni ravni.

Po njegovih besedah zdravstveni sistem ni ustrezno odreagiral na potrebe pacientov. Noveliranje akcijskega načrta sicer predvidevajo do konca oktobra, so zapisali v sporočilu po seji sveta.

V bolnišnici se po Lavretovih navedbah nadaljuje trend upadanja dnevno potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Z 21. marcem so zato zaprli covidni oddelek, so še zapisali v sporočilu, prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: