Skupna lista strank Naša prihodnost in Dobra država bo v predvolilnih soočenjih na Radioteleviziji Slovenija obravnavana kot parlamentarna stranka, ker ima v svojih vrstah aktualno poslanko Violeto Tomić.

Potem ko je upravno sodišče izdalo začasno odredbo, ki določa, da mora RTV Gibanje Svoboda Roberta Goloba upoštevati kot parlamentarno stranko, so se v Naši prihodnosti Ivana Galeta odločili, da pozovejo RTV, da na podlagi te sodne prakse tudi njim dodeli enak status, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ivan Gale je dosegel, da bo odslej lista Naša prihodnost in Dobra država na vseh soočenjih, ki so v sklopu Javnega zavoda RTV Slovenija, zastopana med parlamentarnimi strankami,” so sporočili iz stranke Naša prihodnost, ki se na volitve podaja s stranko Dobra država.

Na RTV SLO se zapleta in razpleta.

V Naši prihodnosti so v sporočilu za javnost zapisali, da so “po nekaj formalnih sprenevedanjih, češ da niso bili seznanjeni s tem, da je Violeta Tomić naša kandidatka“, dobili elektronski odgovor generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, pa je objavil MMC RTV Slovenija.

Status parlamentarne stranke je Naši prihodnosti odobril generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough, ki je odločitev utemeljil s tem, da pravnomočne odločitve sodišča ni možno pričakovati pred volitvami, po volitvah pa bo zahtevek Naše prihodnosti nerelevanten.

(mbo)