Kam je izginil razvpiti dokumentarec o “globoki državi” z Radom Pezdirjem v glavni vlogi?! Novo aferaštvo slovenske desnice pred volitvami?

Sicer praznično slovensko Twitter sceno je zaznamovala afera o dokumentarcu, ki razgalja ti. globoko državo v Sloveniji. Po razpletu dogodkov lahko sklepamo, da je šlo bolj za poskus ustvarjanja afere.

Še bolje opredeljeno: na zaspano velikonočno nedeljo– praznika, ki velja za družinskega– se nikomur ni dalo preveč oz. dodatno ukvarjati s tem, kam je “izginil” “neki” slovenski dokumentarec.

Malo pred poldnevom je namreč TW uporabnik z imenom France Hriberšek na svojem profilu objavil zapis, ki pravi: “Dokumantrec – Vzporedni mehanizem – od Rada Pezdirja že BLOKIRAN na YouTube! Poglejte zakaj – KDO JE TOMI CEGNAR???”

No, Tomi Cegnar je producent, ki mu Baza slovenskih filmov pripisuje (so)ustvarjanje filmov 46 minut (2005) in Maska demokracije (2014).

Omenjeni dokumentarec se na YT z visoko gledanostjo ne more pohvaliti, a je na ogled šele od danes.
S pojasnilom se je oglasil tudi Jože Biščak

Situacijo oz. zaplet je s svojo nitjo na istem omrežju pojasnil Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik revije Demokracija in direktor podjetja Nova obzorja, ki revijo izdaja ter (občasni) kolumnist pri Nova24TV.

Tako je zapisal: “Prvič, Tomi Cegnar je režiser in producent filma “Vzporedni mehanizem globoke države”. Drugič, zahteva za umik z YouTube je bila podana na mojo intervencijo. Lastnik filma je družba Nova obzorja, jaz sem tudi producent.

Tretjič, film je bil na YouTube naložen nelegalno. Upam, da se strinjamo, da vsaj desničarji spoštujemo lastninske in avtorske pravice. Četrtič, film bo na uradni kanal revije @Demokracija1 (DEMOKRACIJA MAGAZINE TV CHANNEL – #DMTVC) naložen jutri.

Petič, dogovor s TV-hišami namreč je (dogovor z RTV Slovenija me ne zavezuje več, ker ga oni niso spoštovali), da bo prosto dostopen po prvi premieri na njihovem kanalu: danes bo na @Nova24TV, jutri še na @TelevizijaETV.

Šestič, upam, da je zadeva zdaj pojasnjena,” sklene Biščak.

Del tako imenovane niti Jožeta Biščaka na spletnem družbenem omrežju Twitter.
V ozadju poceni politični marketing?

Težko je oceniti, kaj se je v ozadju dejansko dogajalo, saj so si odzivi sledili prehitro. Kot najbolj logična razlaga se kaže tista, po kateri je šlo pri vsem skupaj za poceni propagandizem in predvolilni spin, ki naj ob verskem in družinskem prazniku in neposredno pred volitvami dvigne interes in pozornost javnosti za določeno, v tem primeru desno, politično opcijo, kar da dokazuje vsebina omenjenega dokumentarca.

Spomnimo, parlamentarne volitve so na sporedu natanko čez teden dni, naslednjo nedeljo, 24. aprila. Dokumentarec je sicer še vedno tam, kjer je bil, v objavo pa je pripet zgolj zaradi zanikanja mahinacij in manipulacij določenih medijev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: