Bolje virus kot “SARSenović”: nov incident (družine) mariborskega župana, tokrat naj bi na ulici davil (njemu neznanega) otroka

Arsenovića od konca prvega mandata- glede na razpoloženje lokalne javnosti najbrž tudi edinega- loči le še dobrega pol leta. 
Je to razlog njegove očitne nervoze, ki je ne more prikriti več niti "Sašopis"; mariborski Večer, ki mu je medijsko tudi utrl pot na županski položaj, domnevno zaradi vzajemnih koristi njegovih takratnih lastnikov, ki prihajajo iz "portfelja" stranke SD in Tanje Fajon?!  

Objava se je na spletnem družbenem omrežju Twitter razširila kot požar, kar pa, glede na dejstvo, da se njen avtor piše Požar in gre k temu za najbolj spremljanega in medijsko izpostavljenega slovenskega novinarja, niti najmanj ne čudi.

Vedno manj začudenja pa so deležne tudi poteze mariborskega župana Aleksandra Saše Arsenovića, katerega že itak vprašljiva popularnost očitno strmo pada, še bolj pa bo najbrž padla v prihodnjih dneh.

Da gre marsikaj narobe- vsaj kar se javne podobe tiče- pričajo tudi objave rapidno propadajočega lokalnega časnika Večer, ki mu sicer kritični del tukajšnje javnosti porogljivo pravi “Sašopis”.

Pri slednjem so torej v zadnjem obdobju objavili kar nekaj kritično intoniranih člankov, poznavalci pa to povezujejo s predvolilnimi potrebami stranke SD (Socialnih demokratov), ki se skuša čim bolj distancirati od neprimernih dejanj in sumljivih poslov tistega, katerega zasedanje županskega položaja jim je bil še nedavno prednostni cilj.

Ta oporečni balans je sicer nedavno dodatno omajala njihova predsednica Tanja Fajon, ki se je ob predvolilnem obisku Maribora na tamkajšnjem Glavnem trgu dala ovekovečiti prav z Arsenovićem. Ne bi mogla bolj udariti mimo, a to je že neka- ne ravno povsem- druga zgodba.

Čivk, kot ga je na spletnem omrežju Twitter objavil Bojan Požar.
Gre morebiti za predvolilno propagando oz. potegavščino?!
Kako je bilo v tej zgodbi? Arsenović je- kot kaže- res napadel otroka!

“Pozdravljeni, sem oče 13-letnega sina”, piše uvodoma v sicer nepodpisani izjavi, “katerega je na velikonočno nedeljo napadel župan Maribora zaradi rabljenih tenis žogic, ki so bile v smeteh in ki sploh niso njegove ter za katere so tamkajšnji trenerji dovolili otrokom, da si jih vzamejo, saj jih oni vržejo v smeti.”

Kot v naslednjih vrsticah opisuje domnevni oče domnevno napadenega otroka, ki naj bi svoje videnje dogodka poslal na naslov elektronske pošte Nova24TV in Večera, naj bi Arsenović skupino otrok najprej verbalno napadel, jih zmerjal in poniževal, ko pa naj bi dobil nazaj z enako mero, se jih je lotil še fizično.

Razbrati je, da so se otroci na županove žalitve odzvali z jezikanjem, čemur naj bi sledilo nasilje. V kolikšni meri je prišlo do slednjega, bodo zelo verjetno ugotavljali pristojni, s priložene fotografije pa je zelo verjetno, da je Arsenović otroka (ali več njih, saj v ozadju stoji še nekdo približno enake postave) ustrahoval.

“Mojega sina je začel daviti,” nadaljuje avtor zapisa, “potem pa kot strahopetec pobegnil pred menoj! Incident se je zgodil 18.4.2022 na teniškem igrišču Branik.”

Avtor zapisa, ki ga je na svojem TW profilu objavil Bojan Požar, nadalje navaja, da poseduje policijski zapisnik ter zdravniško poročilo, pa tudi kratek posnetek incidenta; razbrati gre, da jih želi posredovati vsem zainteresiranim za “dejansko objavo”.

"Ta gnoj nima več kaj iskati na mestu župana!" sklene. 
Arsenovićeva sinočnja objava na spletnem omrežju Facebook;
gre za namerno preusmerjanje pozornosti, glede na čas objave?!
To nikakor ni prvi incident Arsenovićev(ih)!

Menda ni treba posebej poudarjati, da nikakor ne gre za prvi incident Arsenovića, pa tudi ljudi, ki jih lokalna javnost dojema kot del njegove mreže, ne.

Na tem portalu je bila nedavno objavljena zgodba o podobnem incidentu Arsenovićevega brata Marka, ki naj bi v garažni hiši v središču mesta napadel tamkaj zaposlenega, ker mu je hotel- pozorno zdaj (!)- zaračunati parkirnino.

Si lahko mislite: zaračunati parkirnino v parkirnih hiši?!

Tudi tam naj bi se razpletlo podobno: sledilo naj bi fizično obračunavanje, ravno tako naj bi šlo za davljenje! Ker pa ta portal (trenutno še) ni vpisan v razvid medijev, je avtor takratnega in tokratnega članka – in v skladu z zakonodajo- ostal brez dodatnega policijskega pojasnila. No, tokrat niti poskusil ne bo.

Povzetek minulega domnevnega incidenta si sicer lahko preberete s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/03/25/je-marko-arsenovic-brat-mariborskega-zupana-res-davil-zaposlenega-v-parkirni-hisi-in-zakaj-o-tem-ne-pise-lokalni-mariborski-casnik-vecer/

Še predtem- za časa predvolilne kampanje zadnjih lokalnih volitev leta 2018– je bil Aleksander Saša Arsenović tarča očitkov, da je zaposlenemu v njegovem takratnem lokalu Tako’s, s katerim se je sicer pričel njegov poslovni vzpon, odgriznil prst in ga pogrizel po hrbtu.

Aktualni mariborski župan je potrdil incident, a dodal, da je šlo za del večjega pretepa, v katerem je skušal pomiriti vpletene, a se potem našel sredi meteža, sprti strani pa sta se kasneje poravnali na sodišču. Nasprotna stran je sicer takrat ponudila drug(ačn)o videnje dogodka.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: