Podgoršek po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju odstopil

(novica s komentarjem) 

Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju dopoldne odstopil s položaja, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA) in malodane vsi slovenski mediji.

Kot je dejal v izjavi na družbenem omrežju Facebook, odstopa izključno zaradi prepozno plačanega računa, s tem pa sprejema odgovornost za to dejanje.

Podgoršek je imel v zadnjih dneh težave s pojasnjevanjem, kdo je plačal njegovo nastanitev v Bohinju januarja letos. Danes je ocenil, da so njegovo površnost izkoristili tisti, ki so se hoteli s tem okoristiti.

Prepričan je, da je s tem, ko ni podlegel pritiskom in se je postavil za gorenjske kmete, postal za nekatere zelo moteč.

Matej Tonin, predsednik NSi, pa meni, da Podgorškov odstop kaže na politično kulturo. 
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Joze Podgorsek.
(Foto: Rasto Božič/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1130862)
Odličen primer politične kulture ali nekulture?!

Na spletnih družbenih omrežjih del javnosti nasprotno opozarja, da način in čas odstopa kažeta ravno nasprotno- na politično nekulturo. Podgoršek se je namreč postavil v vlogo žrtve, ob tem pa preračunljivo mandat vrnil tik pred volitvami.

S tem ne samo, da je s pozicije političnega marketinga in promocije ojačal oziroma utrdil položaj stranke neposredno pred volitvami, ampak ga ob najverjetnejši sestavi nove vlade niti ne bi mogel ponovno nastopiti.

Po navedbah medijev naj bi bilo ministrovo bivanje v hotelu Bohinj povezano z družbo KŽK, s katero je ministrstvo v sodnem sporu zaradi najetih kmetijskih zemljišč v lasti države, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: