(novica s komentarjem)

Slovenska tiskovna agencija (STA) je davi s člankom “Mariborski mestni svetniki o zaključnem računu proračuna” napovedala sejo mariborskega mestnega sveta; čeravno v njem omenja Arsenovićev napad na 13-letnega otroka, pa ne omenja, da se utegne zelo zaplesti.

V članku STA navaja, da se bo mariborski mestni svet danes sestal na redni seji “in med drugim obravnaval zaključni račun občinskega proračuna za lani in predlog za nakup objekta Zdravstvene postaje Tezno. Beseda bo najverjetneje tekla tudi o županovem incidentu z mladostnikom, saj so ga nekateri mestni svetniki, tudi iz vrst koalicije, zaradi tega že pozvali k odstopu.”

V objavi STA nadalje navaja, da je seja mestnega sveta sklicana dan po opravičilu župana Aleksandra Saše Arsenoviča zaradi pretiranega odziva na razgrajanje najstnikov na teniških igriščih med velikonočnimi prazniki.

“Povedal je, da je razmišljal tudi o odstopu, a se je po tehtnem premisleku, pa tudi številnih pozivih, naj ostane na položaju, odločil, da tega ne bo storil,” pri tem pa STA– ravno tako kot včeraj mariborski župan- ne navaja, kdo je/so tisti, ki župana Arsenovića poziva(jo) k ostanku na položaju.

“Mestni svet ima sicer danes na dnevnem redu še drugo obravnavo nove turistične strategije mesta in odločanje o ceni storitve pomoči na domu,” sklenejo.

V Mariboru tokrat resnično vre;
mestna javnost ima dovolj samovolje župana Arsenovića, protežiranca stranke SD.
Medijska konstrukcija realnosti kot ogleden primerek delovanja “nesvobodnih” slovenskih medijev; stranka SD Tanje Fajon bo Arsenovića zelo verjetno podpirala do konca

Če damo na stran preračunljivo oblikovanje članka, v skrajšani verziji objave manjkata omemba načrtovane obstrukcije in posledično ter morebitno daljše obdobje politične krize, ki se kaže z možnostjo nesklepčnosti na vsaki naslednji seji.

Po informacijah avtorja te objave, naj bi se k temu manevru danes- in sicer zaradi dalj časa trajajočega in v javnosti nedopustnega vedenja Aleksandra Saše Arsenovića– zatekla tako mestna desnica kot levica.

SDS naj bi župana že uvodoma pozvala k odstopu, enako pa bojda nameravajo pri Levici, kjer so z javno objavo Arsenovića k častnemu odstopu pozvali že sinoči. V primeru zavrnitve, do česar bo najverjetneje tudi prišlo, so pri SDS- sicer neuradno- napovedali obstrukcijo seje in morebitno daljše obdobje nesklepčnosti.

Do slednje utegne priti, če se bo pozivu pridružilo zadostno število mestnih svetnikov. Po avtorju objave dostopnih informacijah naj bi to skoraj zagotovo storili pri NLS- Lista Franca Kanglerja in stranki Levica, k temu pa je potrebno prišteti še samostojna svetnika Recka in Matjašiča.

Zelo verjetno bi se lahko pozivu pridružili tudi pri Auerjevi Listi za pravičnost in razvoj, ne sodita pa v to kombinacijo Lista kolesarjev in pešcev in stranka SD, na kar še posebej navaja medel javni odziv slednje na zadnji v nizu županovih afer, dočim za LKP tako ali tako velja, da izhaja iz portfelja stranke SD in je v svojem bistvu medijski slepilni manever za prikrivanje poslov na relaciji Socialni demokrati- Pomgrad- Saša Arsenović.

Ob koncu velja omeniti, da se za 27. april v Mariboru napoveduje protest, na katerem naj bi župana Arsenovića ponovno pozvali k odstopu.

Več o včerajšnjem dogajanju in zakulisju sicer najdete s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/04/20/arsenovic-incident-neprepricljivo-obzaluje-in-ne-namerava-odstopiti-mariboru-se-posledicno-obeta-daljsa-politicna-nestabilnost-pripravljajo-se-tudi-protesti/

(mbo)