Kolektiv novinarjev TVS se ograjuje od četrtkovega soočenja ter zahteva odstop Rebernikove in Watmougha

Kolektiv novinarjev Televizije Slovenija je soglasno ocenil, da kakovost četrtkovega soočenja ni dosegala niti minimuma programskih standardov, ki bi morali veljati za javno radiotelevizijo.

Od soočenja so se ogradili in za slabo pripravljeno oddajo opravičili gledalcem, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Od odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranke Rebernik in generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha pa je kolektiv novinarjev TVS zahteval odstop.

Kot so zapisali v objavi na MMC RTV SLO, se je “še enkrat izkazalo, da gledanost ni in ne more biti ultimativen programski cilj javnega servisa. Oddaja je zaradi svoje neprofesionalne vsebine, nedostojne za javni servis RTV Slovenija, namreč visoko gledanost dosegla, ker so o njej zaradi fiaska gorela družbena omrežja. In za podžiganje takšnih reakcij zagotovo ni zadolžen javni servis, namenjen vsem gledalkam in gledalcem.”

Navajajo, da je s to oddajo vodstvo RTV-ja izgubilo še zadnji kanček verodostojnosti, ki po njihovih besedah že dlje časa škodi ugledu javnega zavoda, s svojimi dejanji pa je povzročilo tudi ogromno programsko in finančno škodo.

Nekompetentnost in pristranskost dotičnega voditelja, ki je imel očitno vso podporo vodij projekta, torej urednice uredništva notranjepolitične redakcije in odgovorne urednice Informativnega programa, je rezultat neprimerne pripravljenosti na projekt Volitve 2022, na kar smo večkrat opozorili,” so še zapisali.

Medtem so iz vodstva RTVS sporočili, da odločno podpirajo novinarsko in uredniško neodvisnost ter da obsojajo vsakršno zlorabo javnega medija in njenih ustvarjalcev za nabiranje političnih točk, še poroča STA.

Sinočnje soočenje se je "odlikovalo" z nizkotnostjo
in medsebojnim nespoštovanjem.

Več o včerajšnji zmedi, showu, cirkusu (kot se je izrazila Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB) si lahko preberete na sledeči povezavi: https://mariborskiodmev.com/2022/04/22/commedia-dellarte-na-rtv-slovenija-kampanja-pred-nedeljskimi-volitvami-se-sicer-izteka/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: