Na predčasnem glasovanju rekordna volilna udeležba; ljubljansko volišče omnia zaradi velikega števila prijav po novem na Gospodarskem razstavišču

Predčasnega glasovanja pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami se je včeraj udeležilo 45.941 volivk in volivcev oziroma 2,7 odstotka volilnih upravičencev.

V treh dneh predčasnega glasovanja je tako glas oddalo že 130.151 volivk in volivcev oz. 7,7 odstotka slednjih.

Gre za najvišjo udeležbo na predčasnem glasovanju na vseh volitvah in referendumih doslej, navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Pred štirimi leti je denimo predčasno glasovalo 53.158 volivcev, kar predstavlja 3,1 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Doslej najvišjo udeležbo so sicer zabeležili na lanskem referendumu o noveli zakona o vodah, ko je na volišča v treh dneh predčasnega glasovanja prišlo 84.196 volivcev oz. 4,96 odstotka vseh volilnih upravičencev, še navaja STA.

Volišča za predčasne volitve so bila včeraj obremenjena tudi v Mariboru. Ob obisku enega slednjih v avli ZUM-a (Biro Za Urbanizem Maribor) v središču mesta je na oddajo glasu potrpežljivo čakalo kar nekaj ljudi, v nekem trenutku jih je bilo v vrsti tudi 10 in več.

Od tam je tudi prizor na fotografiji, enako pa poročajo tudi iz mestnega predela Tabor, kjer se volišče nahaja v prostoru Mladinskega mestnega sveta na Trgu revolucije, tik čez osrednji mariborski most čez reko Dravo.

Včerajšnji prizor na volišču za predčasne volitve v Mariboru.
Ljubljana: volišče z Linhartove ceste preselili na Gospodarsko razstavišče

Ljubljansko volišče omnia, na katerem lahko glasujejo volilni upravičenci zunaj okraja stalnega prebivališča, ki so za to pravočasno oddali vlogo, bo zaradi velikega števila prijav zdaj na Gospodarskem razstavišču.

Sprva je bilo predvideno, da bo le-to na sedežu ljubljanske upravne enote na Linhartovi cesti, so sporočili z Državne volilne komisije.

Volivci, ki so uspešno oddali vlogo za glasovanje na omenjenem omnia volišču, bodo o spremembi lokacije obveščeni prek elektronske pošte, poleg tega bo na prvotno predvideni lokaciji poskrbljeno za preusmerjanje volivce, so zagotovili.

Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na ljubljanskem volišču omnia v Ljubljani glasovalo več kot 5200 volivcev, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: