Wizz Air, Google, YouTube: kaj je novega na ekonomski fronti rusko-ukrajinskega spopada?

Obstajajo poročila, da bo Wizz Air to poletje nadaljeval s prodajo vozovnic za ukrajinsko prestolnico Kijev, prenaša hrvaški Jutarnji list.

Aleksander Khreb, odgovorni urednik spletnega medija ZN.UA, je namreč davi poročal o prodaji vozovnic na družbenih omrežjih nizkocenovnega letalskega velikana in dejal, da so leti proti Kijevu v spletni ponudbi omogočeni za mesec julij.

Poročila prihajajo po tem, ko je madžarska letalska družba prejšnji mesec “do nadaljnjega” začasno prekinila lete v in iz Rusije in Ukrajine.

Na začetku vojne v Ukrajini je podjetje ponudilo brezplačne lete v notranjost Evrope iz Ukrajini mejnih držav in sicer do 100.000 Ukrajincem, ki so bežali pred konfliktom. Prav tako so ustanovili solidarnostni sklad zaposlenih za pomoč ukrajinskemu osebju in njihovim družinam.

Wizz Air že omogoča nakupo vozovnic do Kijeva za letošnji julij.
(Foto: Markus Winkler on Pexels.com)
Sodišče v Moskvi Google oglobilo z 11 milijoni rubljev

Sodišče v Moskvi je Googlovo matično podjetje Alphabet Inc. oglobilo z 11 milijoni rubljev, kar znaša dobrih 131 tisoč evrov oziroma slabih 142 tisoč dolarjev.

Razlog? Razširjalo je netočne podatke o izgubah ruskih vojakov in civilnih žrtev v Ukrajini, odstranilo pa ni niti spornih videoposnetkov.

Na enem od posnetkov naj bi bil tako prikazan domnevni telefonski pogovor med ruskimi vojaki in njihovimi sorodniki doma, v katerem naj bi se vojaki pritoževali nad številom žrtev v njihovih vrstah.

Nekatere tuje platforme družbenih medijev, vključno s Facebookom in Instagramom, so že bile blokirane v Rusiji. YouTube za zdaj ostaja na voljo uporabnikom.

Ruska služba za nadzor komunikacij (Roskom nadzor) je že prej sporočila, da bo sprejela ukrepe za kaznovanje Googla za “širjenje ponaredkov” na YouTubu, in opozorila ameriško podjetje, da bo kaznovano, če navodil ne bo upoštevalo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: