Do 11. ure 21,05-odstotna volilna udeležba; pričakovano oz. tradicionalno najnižja v Mariboru

Do 11. ure je na volitvah v državni zbor glasovalo 356.976 volivk in volivcev oziroma 21,05 odstotka vseh volilnih upravičencev, je v izjavi za medije povedal Dušan Vučko, direktor službe Državne volilne komisije (DVK).

Najvišja volilna udeležba je bila v volilni enoti Kranj (in sicer 22,87-odstotna), najnižja– zdaj že skoraj tradicionalno- pa v volilni enoti Maribor, 19,86-odstotna, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na državnozborskih volitvah leta 2018 je do 11. ure glasovalo 17,27 odstotka vseh volilnih upravičencev, končna volilna udeležba pa je tedaj bila 52,64-odstotna, je spomnil Vučko. Zato po njegovih besedah lahko pričakujemo višjo volilno udeležbo kot pred štirimi leti.

Direktor DVK je ob tem opozoril, da je uporaba mask na volitvah tako za volilne odbore kot tudi za volivce priporočena, da pa ni obvezna. So pa zaščitne maske obvezne tam, kjer so volišča v zdravstvenih domovih in domovih za starejše.

Prizor s predčasnih volitev v Mariboru;
tam je trenutno volilna udeležba najslabša v celotni Sloveniji.
Vseh volilnih upravičencev je slabih 1,7 milijona

Podatki o volilni udeležbi do 16. ure bodo znani predvidoma ob 17:30, prvi delni izidi glasovanja bodo predvidoma znani po 19:30. Podrobne rezultate volitev lahko najdete na sledeči povezavi: https://volitve.dvk-rs.si/#/rezultati

Vseh volilnih upravičencev je sicer 1.695.768, delo in obvestila DVK pa lahko spremljate in najdete s klikom na sledečo povezavo: https://www.dvk-rs.si/?fbclid=IwAR3tZxsZQSEZdlElTDg9YeqIlRyRfyp4jy3cJY_xaKLpOISLZc7El_aSv9I

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: