Izrael ostro nad Moskvo: “Hitler ni bil Žid!”

Na mednarodnem parketu trenutno najbolj odmeva izjava, ki si jo je privoščil ruski zunanji minister Sergej Lavrov, ki je včeraj javno namignil, da je imel nemški nacistični vodja Adolf Hitler judovske korenine.

Izrael je že včeraj obsodil izjavo ruskega zunanjega ministra in zahteval uradno opravičilo Moskve. Prav tako je izraelsko zunanje ministrstvo ruskega veleposlanika v Tel Avivu poklicalo na zagovor.

Lavrov je sicer zagovarjal “denacifikacijo” kot eno izmed tarč ruske vojne intervencije v Ukrajini, kot jo je opisal ruski predsednik Vladimir Putin.

Ob tem je dejal, da judovsko poreklo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ne postavlja pod vprašaj Putinovega stališča, da se v Ukrajini nahajajo tudi nacisti.

Neumestne pripombe ali zgodovinska dejstva!?
(Aushwitz, foto: Pixabay on Pexels.com)
Zelenski morda res Jud, a tudi s Hitlerjem ni bilo drugače

Lavrov je v intervjuju dejal, da je Zelenski morda res Jud, a da je “imel tudi Adolf Hitler judovsko kri.”

“Sploh nič ne pomeni. Modri ​​Judje pravijo, da so najhujši antisemiti običajno prav Judje,” je v nedeljo zvečer povedal za italijanski TV kanal Rete4, kar je sprožilo ogorčenje v Izraelu.

“Izjava zunanjega ministra Lavrova je neodpustljiva in nezaslišana ter predstavlja strašno zgodovinsko netočnost,” je v ponedeljek izjavil izraelski zunanji minister Yair Lapid.

“Judje se v holokavstu niso ubijali sami. Najbolj prizemljena stopnja rasizma proti Judom je obtoževanje samih Judov antisemitizma,” je še dejal.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: