Novinarji vztrajajo pri novinarski avtonomiji in izražajo podporo voditelju Studia City Štefančiču; RTV Slovenija odgovarja s sporočilom za javnost

Sindikat novinarjev Slovenije je skupaj z novinarji RTV Slovenija zagotovil, da bo vztrajal pri zahtevah po novinarski avtonomiji in pri boju proti vmešavanju politike v program. Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City na TV Slovenija, ki mu vodstvo RTV ni podaljšalo pogodbe, pa so zagotovili podporo z besedami: Vsi smo Marcel.

Predsednica sindikata Alenka Potočnik je na novinarski konferenci ob svetovnem dnevu svobode medijev spomnila, da mineva eno leto od začetka kampanje Za obSTAnek, ko so pred STA opozorili na finančno izčrpavanje agencije.

Obžaluje, da so razmere v medijih v zadnjem letu le še slabše. Na RTV Slovenija vodstvo zanemarja odgovornost do javnosti, a jo s kolektivnim bojem za medijsko svobodo in poklicno avtonomijo ohranjajo novinarji in drugi delavci zavoda, je dejala.

Studio City se vrača z novimi obrazi.
(Vir: RTV SLO, zajem zaslona)
RTV Slovenija: Studio City bo v maju doživel osvežitev in prenovitev oddaje.

Generalno vodstvo RTV Slovenija se je na omenjene trditve odzvalo s sporočilom za javnost, naslovljenim “Studio City v maju znova na programu Televizije Slovenija“.

V sporočilu navajajo, da se oddaja Studio City po krajšem premoru vrača na male zaslone. “Po tehtnem premisleku bo Studio City v maju doživel osvežitev in prenovitev oddaje,” sporočajo, ob tem pa so ponovno spomnili, da “so v mesecu aprilu oddaje zaradi številnih predvolilnih soočenj odpadle, izpad pa bomo skladno z odločitvijo Programskega sveta RTV Slovenija nadomestili v poletnih mesecih.”

Ob koncu zapisa, ki je v celoti dostopen s klikom na povezavo so poudarili, da so “na RTV Slovenija zavezani javnosti v najširšem pomenu, prav tako pa kot javni medij in izredno pomembna institucija za demokratično družbo spodbujamo spoštljiv in argumentiran dialog, kjer ni prostora za grožnje.”

Oddajo v novem formatu naj bi v bodoče vodilo preverjeno novinarsko ime; šlo naj bi za Vido Petrovčič. Še povezava: https://www.rtvslo.si/rtv/za-medije/sporocila-za-javnost/studio-city-v-maju-znova-na-programu-televizije-slovenija/626058

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: