ILO: V Ukrajini od začetka vojne izgubljena tretjina delovnih mest. Po aneksiji Hersona se bo izguba slednjih še povečala

V Ukrajini je bila od začetka vojne po podatkih Mednarodne organizacije dela ILO, ki deluje pod okriljem ZN, izgubljenih 30 odstotkov oz. 4,8 milijona delovnih mest. Napovedi organizacije so ob nadaljevanju vojne še bolj pesimistične.

V poročilu so predstavili več različnih scenarijev, ki so odvisni od razvoja ruske invazije. Če se napad takoj konča, bi sledilo hitro okrevanje trga dela. Vrnilo bi se 3,4 milijona delovnih mest, kar bi pomenilo, da bi se stopnja izgubljenih delovnih mest znižala na 8,9 odstotka, je zapisala organizacija.

Če se bo invazija stopnjevala, se bo nadaljevala tudi izguba delovnih mest in bo dosegla sedem milijonov oz. 43,5 odstotka, še navaja ILO.

Pred Poljsko, kamor je pribežalo 3,2 milijona Ukrajincev, je največji integracijski izziv na trgu dela, so še zapisali pri ILO, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Herson je regija, ki Krimu sledi v smeri severa in severo-zahoda.
Herson naslednja regija, ki se bo pridružila Rusiji?

Ukrajinska regija Herson, ki jo zaseda Rusija, namerava zaprositi ruskega predsednika Vladimirja Putina, da jo vključi v Rusijo, je v sredo poročala ruska tiskovna agencija TASS, ki se sklicuje na tamkajšnjega uradnika proruske administracije.

Rusija je sicer že aprila objavila, da je vzpostavila popoln nadzor nad regijo Herson, ki je strateško pomembna, ker je del kopenske povezave med polotokom Krim in separatističnimi območji Luganska in Donecka na vzhodu Ukrajine, ki jih podpira Rusija.

Na vprašanje o možnosti, da bi se ukrajinska regija pridružila Rusiji, so v Kremlju odgovorili, da morajo prebivalci sami odločati o svoji usodi in dodali, da takšne odločitve potrebujejo jasno pravno podlago “kot v primeru Krima“, še prenašajo svetovni mediji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: