Prijetna mariborska vest: kirurška stolpnica v UKC dobila požarna dvigala

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so danes predali namenu novo zgrajena požarna dvigala v stolpnici klinike za kirurgijo, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

S tem bodo v 16-nadstropni stavbi, zgrajeni leta 1976, končno lahko zagotovili ustrezno požarno varnost bolnikov in zaposlenih. Obenem je s tem omogočeno lažje prehajanje med nadstropji.

Na ta dvigala so v UKC Maribor čakali vrsto let. Po številnih zapletih s pripravo dokumentacije in izvedbo javnega naročila so jih začeli graditi leta 2020. Dela je ovirala tudi epidemija covida-19.

V UKC Maribor se pripravljajo tudi na nadgradnjo oddelka za onkologijo, direktor Anton Crnjac pa je danes napovedal tudi postavitev kontejnerske bolnišnice za bolnike s covidom-19, še poroča STA.

Kot poročajo lokalni mediji, je Crnjac še poudaril, da gre za “bistveno nadgradnjo za varnost bolnikov in zaposlenih v kirurški stolpnici,” saj da “so obstoječa štiri dvigala znotraj stolpnice preobremenjena in v primeru požara bi imeli velike težave z evakuacijo ljudi iz objekta.”

Mnogi Mariborčani so dolgo ugibali, kaj bo prinesla dogradnja kirurške stolpnice UKC Maribor.

Medijem je zaupal, da so že pred leti zaznali, da je kirurška stolpnica požarno ogrožena. Pri eni od vaj so jih tako gasilci opozorili, da lestve sežejo do desetega nadstropja, naprej pa je problematično.

Še dobro, da ni vmes prišlo do česa hujšega, bi lahko dodali.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: