20 mariborskih mestnih svetnikov in svetnic župana Arsenovića znova javno pozvalo k odstopu!

Kot poroča večina lokalnih medijev, se je najmanj dvajset mariborskih svetnikov danes s podpisom izjave zavezalo ničelni toleranci do vsakršne vrste nasilja.

Nekaj mestnih svetnikov različnih političnih nazorov je ob tej priliki danes strnilo vrste in pred zgradbo Mestne občine Maribor v javni izjavi predstavilo stališče do tega, kar so poimenovali kot ničelna toleranca nasilja.

V ta namen je skupina svetnikov pripravila izjavo o neodobravanju vsakršnega nasilja, ki so jo v podpis poslali vsem svetnikom in svetnicam Mestne občine Maribor.

V osnovi pa je šlo za nov poziv aktualnemu mariborskemu županu Aleksandru Saši Arsenoviću, ki ga torej najmanj 20 mestnih svetnikov ponovno poziva k odstopu zaradi napada na otroka, ki se je zgodil sredi aprila!

Kot je pojasnil Matic Matjašič, najmlajši izmed svetnikov, ki so stopili pred tam zbrane novinarje, imajo “kot politiki, kot najvišji predstavniki našega mesta, kot občani in kot ljudje odgovornost in dolžnost, da opozarjamo na družbene norme in dogajanje v družbi.”

Opozoril je na lastno več kot desetletno delo z mladimi, ki vključuje razne domače in evropske ustanove in izrazil osuplost nad odzivi nekaterih meščanov, ki na spletu opravičujejo dejanje mariborskega župana.

“Ni čas za politična preračunavanja, kalkulacije osebnih koristi in strankarskih navodil, ampak je treba reči jasen “Ne nasilju!”, je sklenil Matjašič.

Kot pojasnjuje Matjašič, se je do sedaj odzval le Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, vendar verjamejo, da se bodo odzvali tudi številni drugi.

Mariborčanom je v zvezi z Arsenovićem nazadnje zavrelo minulo zimo.
Izjavo je menda podpisalo že več kot 20 svetnikov

Kot so pojasnili mariborski svetniki, navaja pa Mariborinfo.com, je izjavo do sedaj podpisalo več kot 20 svetnikov, vendar pričakujejo, da bo izjavo podpisala in podprla večina mestnega sveta.

Vendar pa so nekateri izmed njih izjavo tudi vrnili, so obznanili prisotni svetniki in s prstom med drugim pokazali v smeri podžupana, domnevno Gregorja Reichenberga, če je bilo prav razumeti video zapis, ki ga je javnosti predočil spletni medij Lokalec.si.

Tudi Miha Recek– zdaj samostojni svetnik, nekoč pri Fištravcu– je poudaril, da “takšen župan nima kaj iskati v drugem največjem slovenskem mestu!”

Ne pogovarjamo se o njegovi uspešnosti, pogovarjamo se o odgovornosti in nasilnem državi, je dejal že pred tem. “Ker smo Maribor, nogometno mesto, mu izrekamo rdeči karton, ki pomeni izključitev iz mestnega sveta,” je še dejal.

Maribor ravno nima sreče z župani in politično odgovornostjo.
Tako je medijem v "osrečevalniku" poziral zdaj že pozabljeni župan Andrej Fištravec.
Župan naj 21. junija “kontrolirano odstopi”, da se Maribor lahko v miru pripravi na nove, redne lokalne volitve

Svetniki so pozvali vse organizacije in institucije, politike in tudi bodočo novo vlado in mandatarja, da županovo nasilje jasno obsodijo.

Igor Jurišič, svetnik iz Stranke mladih- Zeleni Evrope, je izpostavil zanimiv vidik: javno se je vprašal, kako bo lahko aktualni župan- in glede na dejanje, ki ga je zagrešil- sploh še lahko zastopal mesto in se tudi osebno nosil s težo svojega dejanja, ki se ga bodo prav gotovo zavedali tudi drugi?!

Lokalni mediji še navajajo, da so iz Policijske uprave Maribor, sporočili, da so policisti 17. aprila 2022 na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oziroma predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahka telesna poškodba.

“Ker kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, vam več informacij za zdaj ne moremo nuditi,” so pri PU MB dodali v svojem sporočilu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: