Nov biser radikalne levice: skupina “Mladi za podnebno pravičnost” se zavzema za dva dneva brez mesa v javnih institucijah

(novica s komentarjem) 

Mladi za podnebno pravičnost so na predstavnike političnih strank naslovili apel za izvedbo dveh dni brez mesa v javnih institucijah, s čimer želijo nasloviti reševanje globalne prehranske krize kot posledice vojne v Ukrajini.

Apel je podpisalo več kot 25 najrazličnejših organizacij, so sporočili danes, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Predstavnike političnih strank smo pozvali, da ukrep prenesejo v prakso in ga uvedejo v parlamentu in drugod v javni upravi.

Proizvodnja živalskih izdelkov namreč zahteva ogromno količino prostora in poseganja človeka v naravo. Večina hrane na svetu je namreč proizvedena za hranjene živali, so nanizali.

Enega izmed protestov v Mariboru so v preteklosti izvedli
dijaki II. gimnazije.
S transparenti in ideologijo so jih oskrbeli v mariborski Pekarni, bazi stranke Levica in shajališču radikalnih levičarjev.

Ukrep po njihovih navedbah ne bo rešil vseh težav, je pa prvi korak k prehodu na pretežno rastlinsko prehrano, s čimer bi izboljšali lastno zdravje, razbremenili okolje in omogočili kakovostno življenje zanamcem, še navajajo.

Reakcije javnosti bo avtor te objave raje zamolčal, pove pa to vse in še več.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: