Pretovor kontejnerjev v pristanišču Šanghaj se je povečal na 80 % ravni leta 2021

Šanghajsko pristanišče je aprila zaključilo pretovor kontejnerjev v višini 3,085 milijona dvajset-čeveljskih ekvivalentnih enot (TEU), kar je 82,4 odstotka enakega obdobja lani, so v sredo pokazali podatki kitajskega ministrstva za promet (MOT).

Pretok, ki se običajno uporablja za merjenje proizvodnje, je količina izdelkov, dostavljenih v določenem časovnem obdobju, še poroča kitajska CGTN.

TEU je sicer enota za označevanje zmogljivosti kontejnerskih ladij in terminalov, zabojniki pa se uporabljajo za transport tovora na ladjah, tovornjakih in vlakih. TEU je 6,1 metrov (20 čevljev) dolg in 2,44 metra širok, višina se razlikuje od 1,3 do 2,9 metra, najpogostejša je 2,59 metrov. Obstaja tudi 40 čeveljski zabojnik, ki se imenuje FEU in šteje dva TEU.

Večina zabojnikov sicer izdelajo ravno na Kitajskem, ta pa si zelo prizadeva za stabilizacijo logistike in dobavne verige, saj je država poostrila ukrepe za nadzor pandemije ob ponovnem pojavu COVID-19.

“Trenutno se logistika v Šanghaju in na drugih ključnih področjih postopoma izboljšuje, z začetnimi rezultati pri odpravljanju pretiranih težav s preprečevanjem in nadzorom,” je dejal uradnik MOT Shu Chi in navedel izboljšave kazalnikov transportnih zmogljivosti v državi in ​​nekoč ovirano logistiko.

Dnevni pretovor v največjem azijskem oknu v svet se je stabliziral

“Dnevni pretovor kontejnerjev v pristanišču Šanghaj se je stabiliziral na 100.000 TEU, kar je naraslo na več kot 80 odstotkov ravni pred pandemijo,” pa je potrdil Li Guoping, uradnik pri kitajskem prometnem ministrstvu.

Da bi zagotovili učinkovito delovanje hrbtenice prometnega omrežja, je po podatkih MOT 27 kitajskih provinc sprejelo enotno nacionalno vozovnico za vozila, ki prevažajo vitalne zaloge.

Kitajska je uvedla vrsto ukrepov, vključno z izdajo zadostnih enotnih nacionalnih prometnih dovoljenj in sprejetjem pristopa “belega seznama” za podporo ponovnemu delu v ključnih domačih in tujih podjetjih.

Pristojni so tudi sporočili, da bodo upravičeni dohodki iz hitre dostave od 1. maja do konca leta oproščeni plačila davka na dodano vrednost. Verjetno bo zmanjšalo breme povezanih podjetij za približno eno milijardo juanov, kar preračunano znaša slabih 149 milijonov dolarjev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: