STA: v eksploziji v kočevskem Melaminu več kot 10 poškodovanih, eden hudo opečen. Hrvaški mediji in N1 Slovenija: poškodovanih 20, 2 hudo (foto in video)

V podjetju Melamin v Kočevju je okoli 8.30 prišlo do eksplozije in požara. Na kraju so interventne službe, glavna cesta skozi Kočevje je zaprta, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Trenutne posledice jutranje eksplozije je več kot 10 poškodovanih, eden je hudo opečen, je na spletnem družbenem omrežju Twitter sporočila Uprava za zaščito in reševanje.

Aktivirane so gasilske enote in zdravstvene enote, ekološki laboratorij z mobilno enoto, pa tudi helikopterska pomoč, še sporočajo z uprave za zaščito in reševanje.

Vsem prebivalcem v okolici svetujejo, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako naj se ne približujejo samemu kraju dogodka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Aktualna spletna naslovnica zagrebškega Jutarnjega lista.
Vest odmeva tudi v soseščini, hrvaški mediji postregli z drugačnimi podatki

V močni eksploziji, ki je v četrtek zjutraj okoli 8.35 odjeknila v kemični tovarni Melamin v središču Kočevja v Sloveniji je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih več kot 20 ljudi, dve pa težje, pa poročanje televizije N1 Slovenija prenaša zagrebški Jutarnji list.

Poudarjajo, da so v Zdravstvenem domu Kočevje povedali, da so vse reševalne enote na terenu, UKC Ljubljana pa da je aktiviral načrt za množične nesreče.

Direktorica mestne knjižnice Cirila Pekica je za omenjeni medij povedala, da česa tako močnega še nikoli ni čutila. “Vse telo se mi je treslo, v ušesih mi je brnelo, nekateri zaposleni pa so bili tako prestrašeni, da so začeli jokati,” je povedala novinarjem in dodala, da so sprva mislili, da gre za potres.

Župan občine Kočevje Vladimir Prebilič je kratko izjavil, da so razmere izredne in da krizni štab zaseda.

Po družbenih omrežjih se širijo informacije, da so šole v mestu zaprte in da morajo starši priti po otroke, a so v šolah medijem pojasnili, da to ne drži.

Kočevje je od meje s Hrvaško oddaljeno približno 15 kilometrov, zaključijo pri Jutarnjem listu, kjer je izredno dogajanje končalo celo kot osrednja vest naslovnice spletne izdaje.

Dopolnjeno: Medtem so tudi iz Slovenske tiskovne agencije (STA) sporočili, da je po podatkih uprave več kot 20 poškodovanih, dve osebi pa sta, žal, huje opečeni. S helikopterjem so ju prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so še sporočili.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: