Musk začasno ustavil prevzem spletnega družbenega omrežja Twitter

Ameriški milijarder Elon Musk je danes sporočil, da zaradi preverjanja podatkov o obsegu lažnih profilov začasno zaustavlja prevzem družbe Twitter.

Družba je v začetku tedna objavila, da lažni profili na omrežju predstavljajo manj kot pet odstotkov uporabnikov, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Musk je izkoreninjenje lažnih profilov in profilov, za katerimi so računalniški programi, postavil v središče prevzema Twitterja.

(Foto: Brett Jordan on Pexels.com)
Objava znižala ceno delnic Twitterja

Po objavi so se delnice Twitterja v predborznem trgovanju pocenile tudi za skoraj četrtino, z njimi se je trgovalo po okoli 34,50 dolarja, pozneje pa si je tečaj opomogel na okoli 37 dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V prevzemu bi delničarji prejeli 54,20 dolarja za delnico, posel, ki ga je odobril upravni odbor Twitterja in ga morajo potrditi še delničarji, bi bil skupno vreden 44 milijard dolarjev.

Ob tem velja dodati, da je Musk pred prevzemom Twitterja odkrito napovedal odmrznitev oziroma reaktivacijo uporabniškega računa nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Spomin si lahko osvežite s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/05/11/prihaja-politicni-vihar-twitter-bo-trumpu-vrnil-uporabniski-racun/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: