Na vnovični razpis za direktorja TV Slovenija prispeli dve prijavi, za predsednika Združenja novinarjev in publicistov pa znova izvoljen Matevž Tomšič

Na vnovični razpis za direktorja TV Slovenija, ki se je iztekel danes ob 12. uri, sta prispeli dve prijavi, so za STA povedali na Radioteleviziji Slovenija.

Eno od njiju je oddala nekdanja direktorica TVS Natalija Gorščak, ki je po navedbah STA za slednjo to tudi potrdila. Kdo je drugi kandidat, ni znano.

Nekateri so napovedovali, da se bo verjetno prijavil direktor UKOM-a (Urad vlade za komuniciranje) Uroš Urbanija, ki pa z STA o tem ni želel razpravljati.

Rok se je iztekel danes, torej v skladu z aprila objavljenim razpisom, so danes pojasnili na zavodu. Včeraj so sicer objavili, da so ga podaljšali do 27. maja, kot kaže pa temu vendarle ni tako.

Gorščakova se je kot edina prijavila že na februarski razpis, a njena vloga ni bila popolna. Direktorica TVS je bila do razrešitve s tega mesta avgusta lani, a razrešitev sodno izpodbija. TV Slovenija je od takrat brez direktorja s polnimi pooblastili.

Nadzor nad RTV Slovenija je še naprej v političnem fokusu
levice in desnice.
Matevžu Tomšiču nov mandat na čelu ZNP

STA prav tako poroča, da so na včerajšnjem letnem občnem zboru Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) člani za predsednika soglasno izvolili publicista Matevža Tomšiča, za podpredsednika pa novinarja Jožeta Možino.

Oba bosta mandat nastopila že drugič. Drugi podpredsednik je postal novinar Tino Mamić, še prenaša STA.

Na občnem zboru so člani ZNP med drugim razpravljali o splošnem stanju v medijih in nameravanih političnih posegih vanje, kar po njihovih besedah napoveduje Robert Golob, najverjetnejši mandatar iz Gibanja Svoboda.

Ocenili so, da je osnovni namen sprememb zakona o RTV Slovenija, ki ga pripravlja bodoča koalicija, izključno predčasna zamenjava sedanjega vodstva RTV Slovenija, ki ni pogodu prihodnji koaliciji.

O napovedanih posegih v delovanje RTV Slovenija bodo v združenju obvestili mednarodno strokovno javnost, so napovedali.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: