V zdravstveni negi prvi odzivi na zdravstveni del koalicijske pogodbe pozitivni; v petek, soboto in nedeljo skupno potrdili 910 okužb s koronavirusom

V zdravstveni negi so prvi odzivi na zdravstveni del med strankami prihodnje koalicije usklajene, a še ne potrjene koalicijske pogodbe pozitivni, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

V Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije med drugim pozdravljajo napoved sprejetja kadrovskih standardov in normativov ter odpravo plačnih nesorazmerij. Enaki so odzivi iz Sindikata zdravstva in socialnega zdravstva Slovenije.

Ko so poudarili, si za sprejetje kadrovskih standardov in normativov prizadevajo že vrsto let. Predsednica sindikata zdravstva in socialnega varstva Irena Ilešič Čujovič je za STA ob tem izrazila upanje, da prioritete iz koalicijske pogodbe ne bodo ostale mrtva črka na papirju.

Slednje si želijo tudi v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije, kjer so za STA sporočili, da podpirajo vse ukrepe, ki bodo vodili k izboljšanju položaja zaposlenih v zdravstveni negi.

Testirne HAGT točke po mestih so večinoma zaprte.
V petek, soboto in nedeljo skupno potrdili 910 okužb s koronavirusom

Včeraj so ob 449 PCR-testih in 1551 HAGT (hitrih antigenskih testih) potrdili 130 okužb s koronavirusom, še prenaša STA. V soboto so potrdili 226 okužb, v petek pa 554.

Po podatkih ministrstva za zdravje je trenutno zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 58 bolnikov, na intenzivni negi pa sedem. V teh treh dneh je skupaj umrlo šest covidnih bolnikov.

Trenutno je zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitalizirano enako število bolnikov kot dan prej, na intenzivnih oddelkih pa zdravijo štiri bolnike več. Včeraj je umrl en covidni bolnik.

Včeraj so potrdili 96 okužb manj kot dan prej in 66 okužb manj kot prejšnjo nedeljo.

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 8911 aktivnih primerov okužbe.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 534, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa znaša 421.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: