Predsednik Dume: nacistov ne bi smeli obravnavati kot vojne ujetnike

Kot so na spletnem družbenem omrežju Twitter sporočili upravljalci praviloma dobro obveščenega profila RWA, predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin ostro nasprotuje izmenjavi v Azovstalu ujetih skrajno desnih militantov z zajetimi ruskimi vojaki.

“Nacističnih zločincev ne bi smeli (za)menjati. So vojni zločinci in narediti moramo vse, da jih pripeljemo pred sodišče,” je v zvezi z nameni ukrajinskega predsednika Volodimira Zelenskega povedal predsednik ruske državne dume.

Državna duma oziroma Gosduma je sicer spodnji dom Zvezne skupščine Rusije, njen zgornji dom pa je Svet federacije. Predloge zakonov sprejme večina celotnega števila poslancev Državne dume, razen če ustava ne predvideva drugega postopka. Vse zakone najprej odobri Državna duma, nato pa o njih razpravlja in jih odobri (ali zavrne) Svet federacije.

Duma ima med drugim tudi pristojnost vložitev obtožbe proti predsedniku Ruske federacije, je pa za to potrebna dvotretjinska večina.

Infografika, ki predstavlja podzemni kompleks Azovstala,
kot je bila objavljena na Twitterju.

Ob koncu velja omeniti, da je pred približno uro Dimitrij Peskov, tiskovni predstavnik Kremlja, izjavil, da bi lahko Rusija deblokirala Instagram. Peskov je bil govornik na konferenci New Horizons v Rusiji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: