Renault prodal delež v Ladi za zgolj en (simbolen) rubelj

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault je za simbolično vsoto enega rublja prodal delež v ruskem AvtoVAZ-u, ki je najbolj znan po avtomobilih Lada.

Renaultova tovarna v Moskvi bo prešla v mestno last, v slednji pa bo ponovno stekla proizvodnja avtomobilov Moskvič, načrtujejo pa tudi proizvajanje električnih avtomobilov, je na svojem blogu in v zvezi z aktualnim dogajanjem zapisal Sergej Sobjanin, trenutni župan Moskve.

“Tuji lastnik se je odločil zapreti moskovsko tovarno Renault. To je njegova pravica, vendar ne moremo dovoliti, da bi na tisoče delavcev izgubilo delo. Zato sem se odločil, da tovarno preselim v mesto in nadaljujem z delom. Avtomobile bomo proizvajali pod zgodovinsko znamko Moskvič,” je še zapisal Sobjanin.

Moskovski župan želi, da sodobni Moskvič ponazarja duh sodobne Moskve.
(Foto: Pixabay on Pexels.com)

Napovedal je, da bodo mestne oblasti poskušale obdržati večino osebja tovarne Renault in povezanih podjetij. Po njegovih besedah ​​bo v prvi fazi organizirana proizvodnja klasičnih osebnih avtomobilov, v prihodnosti pa električnih avtomobilov.

“Poleg tega skupaj s KAMAZ-om in Ministrstvom za industrijo in trgovino delamo na lokalizaciji proizvodnje največjega števila delov v Rusiji,” je v svojem obvestilu še dodal moskovski župan.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: