“Grem v Beograd po sina!” Oče skoraj pol leta pogrešanega Splitčana prepričan, da gre pri utopljencu v Donavi za njegovega sina

"Potem ko so me klicali načelnik beograjske policije iz hrvaškega ministrstva za notranje zadeve, iz hrvaškega veleposlaništva v Beogradu, me je poklical še Plenković …", je dejal hrvaškim novinarjem. 

“Spakiral sem kovček in šel po sina v Beograd. Danes zjutraj me je poklical načelnik beograjske policije in mi povedal, da so truplo našli v bližini mosta pri Pančevu in da oblačila ustrezajo oblačilom in obutvi, kot jih je nosil Matej,” je uvodoma povedal Nenad Periš.

“Rezultati obdukcije in DNK analize bodo znani danes, ali najkasneje v četrtek zjutraj. Čakal sem že pet mesecev, vsi smo v srcu upali na kakšno bolj veselo novico; da se bo Matej znašel živ. Žal temu ni tako in karkoli že je, moram sprejeti resnico, ki je strašno boleča.”

Vera pa me uči, da to še ni konec in da se bomo nekega dne spet srečali, je novinarjem hrvaškega Jutarnjega lista po telefonu še povedal Nenad Periš, oče pogrešanega Mateja Periša.

Vsi v družini se težko soočajo s tem, da se je iskanje slednjega končalo tragično, a pravi, da morajo zdaj to dejstvo sprejeti.

“Po šefu beograjske policije so me poklicali tudi iz hrvaškega ministrstva za notranje zadeve, iz hrvaškega veleposlaništva v Beogradu, poklical me je tudi premier Plenković, beograjski nadškof mi je poslal sporočilo. Vsi so izrazili sočutje in ponudili pomoč,” je nadaljeval.

Pogrešanega v Savi so zdaj očitno našli, a žal v Donavi.
Oče najbrž utopljenega se je posebej zahvalil srbski policiji in SPC

“Vsem se iskreno zahvaljujem, vsem državljanom Hrvaške, Srbije, vsem, ki ste sočustvovali z nami, molili za Mateja.

Zahvaljujem se tudi policiji v Srbiji in na Hrvaškem za profesionalen in človeški odnos ves ta čas, pa tudi Srbski pravoslavni cerkvi,” je, kot navajajo hrvaški mediji, slednjim s tresočim glasom še povedal Nenad Periš.

Z Matejevimi prijatelji, ki so bili z njim v Beogradu, še ni bil v stiku, pred potovanjem pa mora urejati predvsem formalnosti glede vrnitve v Split.

Čeprav je današnja preiskava najdenega trupla v Donavi pri Adi Huji očitno končala uradno iskanje Mateja Periša, to še ne pomeni, da je policijska preiskava zaključena, še navajajo mediji sosednje države.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: