Zavarovalna skupina Sava je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 177,8 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je enako kot v prvem lanskem četrtletju, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Čisti dobiček je znižala za 28,6 odstotka na 16,8 milijona evrov. Padec je posledica normalizacije škodne pogostosti na avtomobilskih portfeljih po covidnem obdobju, predvsem v Sloveniji.

Poslovni prihodki skupine so v prvem četrtletju dosegli 25,4 odstotka načrtovanih za letošnje leto, čisti dobiček pa 27,9 odstotka načrtovanega za celotno leto, so sporočili iz družbe.

Skupina je v kosmate premije povečala za 7,7 odstotka na 231,7 milijona evrov. Rast je izvirala pretežno iz zavarovanj v Sloveniji, pri katerih se je skupina okrepila zaradi rasti prodanih zavarovanj, predvsem pri avtomobilskih zavarovanjih in zaradi različne dinamike premij večjih zavarovancev.

Nova poslovna stavba Zavarovalnice v Mariboru
naj bi bila vseljiva v zadnjem četrtletju letošnjega leta.
Gradnja novega 10-nadstropnega poslovnega center Zavarovalnice Sava v Mariboru napreduje, kot je bilo načrtovano. Bo ob njem zrasel tudi nov trgovski center?

Ob tem velja zapisati, da gradnja večnadstropne poslovne stavbe v Mariboru, v katere nove prostore se bodo preselili tukajšnji zaposleni Zavarovalnice Sava, očitno poteka v skladu z načrti.

Objekt ob Ulici Eve Lovše- na območju med Ljubljansko cesto, Jadransko cesto in Cesto proletarskih brigad ter novim nakupovalnim centrom Mercator– je medtem že dosegel svojo končno velikost, trenutno pa- kot je opaziti- poteka vgradnja steklenih površin in notranja inštalacijska dela.

Kot so v preteklosti že naznanili slovenskim medijem, bo nova poslovna stavba na Taboru predvidoma končana v zadnjem kvartalu leta 2022. Gre za poslovni objekt, v katerem bodo imele sedež družbe Zavarovalne skupine Sava, ki že sedaj delujejo v Mariboru.

Okolica bo predvidoma urejena tudi z manjšim parkom in kot taka na voljo širši javnosti, s tem pa naj bi poskrbeli tudi za dvig kvalitete preživljanja prostega časa v tem predelu.

Svojčas so med vsebinami napovedovali tudi nov trgovski center, ker pa je poslovna stavba umeščena med več slednjih, ostaja ta vsebina trenutno nejasna.

(mbo)