Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo incidenta mariborskega župana Saše Arsenovića. Policisti so zadevo predali okrožnemu sodišču, ki bo zadevo obravnavalo naprej, poroča več mariborskih lokalnih medijev, ki se sklicujejo na poročanje POP tv.

Župan še vedno vztraja, da ima čisto vest. “Ponavljam, da v samem dejanju ni bilo nasilja in je nasilje zlorabljano v politične namene,” je ponovno dejal in zapisal.

Čeravno ga zaradi neljubega dogodka (pre)mnogi pozivajo k odstopu, pa sam pravi, da tega- sledeč pozivom ravno tako mnogih, zatrjuje- ne namerava storiti. Še več in ravno nasprotno: Arsenović je najavil novo kandidaturo, poročata Radio Maribor in MMC RTV Slovenija, saj da si “želi sodbo volivcev”.

Tako bo ponovno kandidiral, ker mu je- kot navajata medija- pri prvi zmagi “kredit dalo 25 tisoč meščanov, za kar se jim zahvaljujem in bi bilo nefer do njih, če jim ne bi bi dal možnosti, da presodijo o delu mene in celotne ekipe na prihodnjih volitvah.”

Za mariborskega župana poziv več kot 20 mestnih svetnikov in svetnic, kar je skoraj polovica MS, torej nima neke posebne teže.

Arsenović igra na karto časa in prihodnjih projektov.
Policija naj bi podala kar dve ovadbi

Nazaj k posledicam (zelo verjetnega) napada: zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe so na tožilstvo podali ovadbo, o kateri naj bi župan slišal šele iz medijev, prej pa naj z njo ne bi bil seznanjen.

Po neuradnih podatkih POP tv naj bi ga ovadili tudi zaradi suma kaznivega dejanja groženj; na policiji naj bi za omenjeni povedali, da so letos prejeli dve ovadbi zoper funkcionarja. Tudi druga ovadba- ta se nanaša na sum groženj- naj bi po neuradnih podatkih zadevala mariborskega župana.

Policisti so obe zadevi predali pristojnemu okrožnemu sodišču.

(mbo)