V sredo je v Jadranskem morju potonil italijanski vlačilec Franco P. Tri člane posadke od šestih so našli mrtve, dva še iščejo, preživel pa je kapitan ladje. Vzrok nesreče še vedno ni znan, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vlačilec je bil na poti iz Ancone proti Draču, izginil pa je na razmejitveni črti morskih območij Italije in Hrvaške, v dubrovniškem akvatoriju.

Informacijo o potopitvi vlačilca so prejeli v sredo okoli 21. ure. Hkrati se je začela skupna reševalna akcija, v kateri je sodelovala italijanska obalna straža s helikopterjem in gliserjem.

Izginule člane posadke, na morju in iz zraka, tako iščejo pripadniki hrvaške in italijanske obalne straže, ladja Luške uprave Dubrovnik ter letalo hrvaškega vojaškega letalstva.

Iskanje nadaljuje tudi hrvaška obalna straža.

Na hrvaški strani Dubrovniška pristaniška kapetanija išče posadko z ladjo Danče, družba Jadroplov z ladjo Split, in še petimi ladjami, ki so bile v bližini. Gre za jahto Anna, tovorno ladjo Comanche, vlačilec Paul in tankerja Astrea in Crown 2, pa poročajo hrvaški mediji.

(mbo)