Hrvaška policija sporočila podrobnosti sinočnjega spopada z nogometnimi huligani, uporabljeno tudi strelno orožje

Navijači splitskega Hajduka so v soboto ob 21.35 napadli policiste na avtocesti A1 pri počivališču Desinec. Zaradi uporabe strelnega orožja ranjeni dve osebi, poškodovanih tudi 10 policistov.

Po hrvaškem nogometnem večnem derbiju med ekipama zagrebškega Dinama in splitskega Hajduka je – pričakovano- prišlo do huliganskih izgredov, katerih prizorišča pa že nekaj časa niso stadioni in ostale športne arene.

Tokrat je do obračuna (ponovno!!!) prišlo na počivališču avtoceste, v glavni vlogi pa so bili pripadniki Torcide, ki veljajo za najbolj fanatične navijače splitske ekipe. Incident že polni naslovnice hrvaških medijev, nogometno prvenstvo, ki ga je osvojil zagrebški Dinamo, pa se je sinoči zaključilo.

Je pa pred hrvaškimi varnostnimi organi še zahtevni pokalni finale, v katerem bo večni derbi zamenjan s ti. jadranskim, v katerem se bosta pomerili moštvi Hajduka in Rijeke. Finale bo v Splitu, možnosti za naslov so izenačene, na sporedu pa bo zgolj ena tekma.

Poročila o neljubem dogajanju polnijo naslovnice hrvaških medijev.
Poročilo Zagrebške policijske uprave je preneseno v celoti

“V soboto, 21. maja okoli 21.35, se je med organiziranim in varovanim spremljanjem okoli 1600 navijačev HNK Hajduk s tekme v Zagrebu večina med njimi samoiniciativno ustavila na avtocesti A1 pri počivališču Desinec.

Navijači, ki so se nahajali v avtobusih, kombijih in osebnih avtomobilih, so posledično blokirali vse pasove avtoceste v smeri Karlovca, nato pa jih je, ne glede na policijska opozorila in ukaze, več sto s fizično silo in predmeti, primernimi za poškodbe, napadlo policiste več policijskih uprav, ki so jih spremljali.

Policisti so s prisilnimi sredstvi, vključno s strelnim orožjem, odbili napad in ga usmerili na več oseb, s čimer so nad opazovano in spremljano kolono ponovno vzpostavili nadzor. Identifikacija in aretacije osumljencev kaznivih dejanj in prekrškov še vedno potekajo.

Zaenkrat je bilo ugotovljeno, da sta bili ranjeni dve osebi, ki sta bili neposredno vpleteni v napad na policiste, najverjetneje s strelnim orožjem, 10 policistov pa je bilo ranjenih. Vsi poškodovani so zunaj smrtne nevarnosti.

Med policijsko intervencijo je bil promet na odseku avtoceste zaprt in preusmerjen na alternativne poti do ponovne vzpostavitve nadzora.

Ogled in kriminalistična preiskava sta v teku,” so hrvaški javnosti še sporočili s PU Zagreb.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: