Priprave na morebitni nov jesenski val okužb, pričakovati tudi spremembe v strokovni skupini za covid-19

Projekt skupne koordinacije covidnih bolnišnic med epidemijo covida-19 je bil uspešen, ocenjujeta koordinator covidnih bolniških postelj med zadnjimi epidemičnimi valovi Robert Carotta in Teodor Pevec, strokovni direktor Splošne bolnišnice Ptuj.

Carotta je imel največ dela pred in po vrhovih epidemičnih valov, ob vrhovih pa manj. Takrat so ga bolnišnice vključile le v primerih tako imenovanih covidnih masovnih nesreč, ko so v krajšem obdobju sprejele večje število covidnih bolnikov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob tem se v ptujski bolnišnici pripravljajo tudi na morebiten nov jesenski val okužb. Negovalno osebje bodo čez poletje izobraževali za delo v enoti intenzivne terapije, ki se je med epidemijo izkazala kot kadrovsko najšibkejša točka bolnišnice, zato so na pomoč premeščali dodatne kadre iz drugih oddelkov.

Priporočila pred ukrepi; švedski model zaradi strahu nove vlade pred protesti?
Ob nastopu mandata novega zdravstvenega ministra pričakovati tudi spremembe v strokovni skupini za covid-19

Kandidat za zdravstvenega ministra Danijel Bešič Loredan napoveduje, da bo po nastopu njegovega mandata strokovna skupina za covid-19 prešla pod okrilje NIJZ. Ali to pomeni tudi menjave članov, za zdaj ne razkriva.

Trenutna vodja skupine infektologinja Mateja Logar je spomnila, da so bili aktualni člani v skupino imenovani na predlog trenutnega ministra, ki opravlja tekoče posle, Janeza Poklukarja, zato sama pričakuje, da bo Bešič Loredan imenoval nove člane, kar je označila za logično in razumno potezo.

Ob tem je poudarila, da skupina nikoli ni bila politično opredeljena in da stroka nima težav sodelovati s katero koli politično opcijo.

Bešič Loredan sicer napoveduje tudi novo strategijo obvladovanja epidemije covida-19, ki bo bolj kot na ukrepih temeljila na priporočilih, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: