Rusija potrdila, da preučuje italijanski predlog mirovnega načrta za Ukrajino. Vstopa v vojno tudi Belorusija?

Rusija preučuje italijanski predlog mirovnega načrta za končanje konflikta v Ukrajini, je danes novinarjem dejal namestnik zunanjega ministra v Moskvi Andrej Rudenko.

Načrt je po poročanju italijanskih medijev v četrtek državam članicam G7 in Združenim narodom poslal italijanski zunanji minister Luigi Di Maio.

Rudenko je dejal, da so načrt prejeli, in da ga preučujejo, a dodal, da o njem še niso razpravljali z Italijani. “Ko končamo z analizo, bomo podali oceno,” je še dodal namestnik Sergeja Lavrova.

Vsebina načrta širši javnosti ni poznana, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Stanje na bojišču dne 22. maja 2022 kot ga vidijo Britanci.
Čudne beloruske aktivnosti

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je v ponedeljek dejal, da ga skrbi, ker Zahod poskuša razkosati Ukrajino in obtožil Poljsko, da poskuša okupirati zahodni del države.

Na srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je predvajala televizija, je dejal, da bo uradni Kijev na koncu moral zaprositi za pomoč, da prepreči okupacijo zahodne Ukrajine.

Lukašenko za svoje trditve ni predstavil dokazov, navajajo svetovni mediji.

Je pa beloruska vojska danes začela preverjati svoje orožje in logistično opremo; da se prepriča, ali so pripravljeni na boj, je sporočilo njeno obrambno ministrstvo.

»Pregled bo ugotovil stanje opreme in njeno pripravljenost za opravljanje nalog,« je zapisano v beloruskem sporočilu javnosti.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: