Finančni in kmetijski ministri EU o posledicah sankcij proti Rusiji; Putin pravi, da lahko zdržijo breme slednjih

Rusko gospodarstvo lahko “zdrži breme sankcij,” je včeraj dejal Vladimir Putin, “to kažejo vsi najpomembnejši makroekonomski kazalniki.”

Putinova izjava odmeva v luči mračnih gospodarskih obetov za državo po invaziji na Ukrajino 24. februarja, kot jih rišejo zahodni mediji.

“Kljub vsem težavam se rusko gospodarstvo spopada z učinkom sankcij in to precej dobro,” je dodal Putin na srečanju z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v črnomorskem letovišču Soči.

“Da, ni lahko,” je priznal. “Vse, kar se dogaja, zahteva posebno pozornost vladnega gospodarskega bloka. Na splošno pa imajo ta prizadevanja pozitiven učinek,” je zaključil Putin, prenesla pa ruska državna tiskovna agencija TASS.

Bolj kot Ukrajina izgublja ozemlje na vzhodu,
bolj agresivna je (pro)zahodna medijska propaganda.
Finančni ministri EU danes o posledicah sankcij proti Rusiji, nadvse pomenljivo tudi srečanje kmetijskih ministrov

Finančni ministri držav članic EU- med njimi slovenski minister, ki opravlja tekoče posle, Andrej Šircelj– bodo danes v Bruslju govorili o gospodarskih in finančnih posledicah sankcij EU proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino.

Med temami zasedanja ministrov EU, pred katerim so se včeraj sestali ministri držav območja z evrom, bo še globalni minimalni davek na prihodke multinacionalk.

V Bruslju pa se bodo danes ločeno sestali tudi kmetijski ministri, med katerimi bo odstopljeni slovenski minister, ki opravlja tekoče posle, Jože Podgoršek.

Evropska komisija bo ministrom poročala o razmerah na trgu agroživilskih proizvodov po ruski invaziji v Ukrajini.

Ta je povzročila velike motnje na svetovnih kmetijskih trgih, kar ustvarja pritisk na kmetijske proizvode in proizvode, potrebne za kmetijsko proizvodnjo, kot so energija in gnojila, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: