Kitajska z novimi ukrepi za pomoč gospodarstvu, Airbnb zaradi ponavljajočih zaprtij zapušča njeno tržišče

Spletna platforma za kratkoročno oddajo nepremičnin Airbnb za nedoločen čas zapušča kitajski trg, saj na Kitajskem še naprej vztraja politika ničelne tolerance do covida, stroga zaprtja mest in omejitve potovanj, poročajo tuji mediji.

Podjetje naj bi se po navedbah vira blizu platforme za zaustavitev poslovanja odločilo, ker je njihovo delovanje na Kitajskem zaradi vseh covidnih omejitev zelo oteženo, oblasti pa se še vedno upirajo ideji sobivanja z virusom in odprtju meja.

Rezervacija nastanitev in doživetij na Kitajskem ne bo več mogoča od 30. julija naprej, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), naj bi pa družba ohranila pisarno v Pekingu, kjer dela več sto ljudi.

Airbnb je sicer na kitajski trg vstopil pred šestimi leti, preko platforme pa si je bivanje na Kitajskem uredilo okoli 25 milijonov gostov.

Fotografija je simbolična.
(Foto: ready made on Pexels.com)
Kitajska z novimi ukrepi za pomoč gospodarstvu

Kitajska vlada je napovedala nove ukrepe za pomoč gospodarstvu, ki so ga prizadela stroga zaprtja, namenjena preprečevanju širjenja novega koronavirusa.

Obseg povračil davka na dodano vrednost bo večji za 140 milijard juanov, kar preračunano znaša 19,5 milijarde evrov, poročanje kitajske tiskovne agencije Xinhua povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti bodo prav tako bankam omogočile, da večji del sredstev namenijo za posojila malim podjetjem, nekaterim kreditojemalcem pa bodo omogočili moratorij na poplačila posojil, še prenaša STA.

Prav tako bo vlada izdala za 200 milijard juanov oz. 27,9 milijarde evrov novih obveznic, s sredstvi pa bo podprla letalsko industrijo, zmanjšala davek ob nakupu nekaterih avtomobilov in podprla izdajo obveznic, namenjenih financiranju gradnje železnic.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: