Mariborske: Rukavina v Maribor pripelje umetnike ranga, kot je v nogometu Real Madrid, Kačič danes po nov mandat rektorja Univerze v Mariboru

(novica s komentarjem) 

Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, se bo na današnjih volitvah kot edini kandidat potegoval za nov mandat na čelu druge največje slovenske javne univerze.

Za prihodnja štiri leta napoveduje nadaljnja prizadevanja za njen razvoj, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kačič, ki se mu bo prvi mandat iztekel 19. junija, je med dosedanjimi dosežki izpostavil sprejetje nove strategije univerze, nadgradnjo raziskovalne infrastrukture ter spreten odziv na epidemijo covida-19.

Rektorja Univerze v Mariboru na splošnih in neposrednih volitvah za dobo štirih let izvolijo tri skupine volivcev: pedagoški delavci, študentje in drugi zaposleni na univerzi.

Volilno pravico ima skupno okoli 15.800 ljudi, Študentski svet univerze pa je že podal pozitivno mnenje h kandidaturi Kačiča.

Festival Lent se je sčasoma iz dravskega nabrežja preselil
na manjša prizorišča višje v središču mesta;
na fotografiji je prizorišče v Vetrinjskem dvoru.
Rukavina v Maribor menda pripelje umetnike takšnega kova, kot je v nogometu Real Madrid

Znova pa je medijsko blestel Vladimir Rukavina, dolgoletni direktor Narodnega doma Maribor. Ta letos obeležuje 30 let obstoja, njegova glavna blagovna znamka Festival Lent pa prav tako piše 30. izdajo.

V pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo (STA) tako Rukavina med pomembnimi dejavnostmi tega zavoda izpostavlja še izobraževalni program Kulturni dnevnik in Koncertno poslovalnico.

“V Maribor pripeljemo umetnike takšnega kova, kot je v nogometu Real Madrid,” je v zanj značilnem in medijsko požegnanem pretiravanju povedal v pogovoru za STA.

Festival Lent je bil po njegovih besedah ena od stvari, v katerih je bil Maribor prepoznaven v pozitivni konotaciji. Rukavina pa je pristavil lonček tudi pri trenutno potekajoči obnovi okoliša nepremičninsko-poslovnih investicij trenutno še mariborskega župana Arsenovića, čemur Rukavina pravi “obnova mesta”, češ, da ga je spodbudil prav festival.

O možnih spremembah festivala v prihodnje pa je po besedah Rukavine zaenkrat težko govoriti, saj ne vedo, kako bo videti mesto po zaključku obnovitvenih projektov. Prav tako je veliko odvisnega od podpore ustanovitelja, s čimer Rukavina- popolnoma v svojem slogu- finančno breme slednjega vali na druge.

Letos sicer Vladimir Rukavina, popularni Gogo, kandidira za nov petletni direktorski mandat, že sedmi po vrsti, kar ga- med vsemi (ne)kulturni(ški)mi fevdi in fevdalci– dela še prav posebnega.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: