V občini Kočevje je po sklepu, ki ga je izdal tamkajšnji župan Vladimir Prebilič, danes dan žalovanja po tragični nesreči v tovarni Melamin.

Zastave bodo danes spustili na pol droga, ob 8.37, ko je v četrtek, 12. maja, prišlo do eksplozije v tej kemični tovarni, pa bodo v Kočevju v znak minute molka za žrtve nesreče prižgali sirene.

Za dan žalovanja v Občini Kočevje se je sicer odločil zaradi spoštovanja do vseh, ki so izgubili najdražje, in vseh, ki so z nesebično pomočjo preprečili še slabši izid nesreče, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Župan je občane še pozval, naj vse izobešene zastave danes spustijo na pol droga, in da ob zvoku siren vsi za minuto prekinejo delo in dejavnosti ter se tiho spomnijo tragičnega trenutka, so še sporočili iz kočevske občine.

Melamin:
trenutki eksplozije, kot so bili zabeleženi in deljeni na spletu.
(Vir: Twitter)
Žrtev že šest; upajmo, da število ne bo dodatno naraslo

Spomnimo: na območju tovarne je umrlo pet delavcev, od teh pa štirje sploh niso bili v njej zaposleni, saj je šlo za zunanje izvajalce, ki so prišli tisti dan popravljati napeljave.

Šesta žrtev je hudim opeklinam podlegla pred petimi dnevi v UKC Ljubljana, od koder so javnosti sporočili, da je tudi preostali delavec, ki se pri njih zdravi zaradi hudih opeklin, še vedno v kritičnem stanju.

Kot so še sporočili slovenski javnosti, več informacij zaradi potekajoče kriminalistične preiskave in postopka identifikacije ne morejo podati, so pa nekateri mediji špekulirali, da gre za državljana Makedonije.

(mbo)