V streljanju na osnovni šoli v Teksasu najmanj 21 žrtev, svet pretresen ob napadu

V streljanju na osnovni šoli v mestu Uvalde v Teksasu je bilo včeraj ubitih najmanj 19 otrok in dva odrasla, so sporočile tamkajšnje oblasti, ob pa še, da je mrtev tudi 18-letni napadalec.

Ameriški predsednik Joe Biden je napad ostro obsodil ter poudaril, da je čas, da se v ZDA zoperstavijo orožarskemu lobiju, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Republikanski guverner Teksasa Greg Abbott je sporočil, da je pokol zagrešil 18-letni Salvador Ramos, ki je obiskoval srednjo šolo v mestu.

Strelec naj bi najprej ustrelil svojo babico, nato pa se je odpravil do osnovne šole Robb, kjer je začel strelski pohod po učilnicah. Med streljanjem je v šolo vdrl policist, ki je napadalca ubil.

Kot poročajo nekateri mediji, naj bi sicer policija že uvodoma storila veliko napako, saj je zgolj opazovala, kako je mladi morilec v neprebojnem jopiču vstopil v šolo

Gre za najhujši šolski strelski napad v ZDA po napadu na osnovno šolo Sandy Hook v Newtownu v Connecticutu, kjer je decembra 2012 umrlo 20 predšolskih otrok in šest odraslih.

Perpetuum Columbine;
v ZDA se šolski pokoli že malodane cklično ponavljajo.
Svetovni odziv pričakovan: pretreseni ob napadu na šolo v Teksasu

Žrtev sinočnjega strelskega napada v Teksasu so se danes spomnili številni svetovni državniki.

Pretresenost nad dogodkom je izrazil tudi papež Frančišek in poudaril, da bi bilo treba take tragedije preprečiti, prenaša STA.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je zapisal, da z Američani deli pretresenost in bolečino ter tudi jezo s tistimi, ki si prizadevajo za to, da bi bilo nasilja konec.

Nemški kancler Olaf Scholz je dejal, da je težko najti besede za opis tako nepojmljivega pokola.

Sožalje je Američanom izrekel tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Dejal je, da je strašno, da v času miru prihaja do žrtev streljanja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: