Kot prenaša francoska tiskovna agencija AFP, naj bi igralec umrl v Dominikanski republiki, kjer je snemal film Dangerous Waters. Vest je za ameriško nacionalno tv-mrežo NBC News potrdil njegov predstavnik za tisk.

Ray Liotta je bil najbrž najbolj znan po vlogi v gangsterski filmski klasiki Goodfellas (Dobri fantje), poroča Deadline.

Po vlogi mafijca Hanka Hilla v klasiki Martina Scorceseja iz leta 1990 se je njegova slava močno povečala, 18. decembra 1954 v Newarku rojeni igralec pa je postal iskan v Hollywoodu.

Liotta je začel igrati v televizijski seriji Another World (Drug’ svet) in televizijskih filmih, preden se je preizkusil v komediji Something Wild iz leta 1986.

Velik uspeh in v filmu Goodfellas mu je prinesel več prestižnih filmskih vlog v filmih, kot so Field of Dreams, Article 9, Unlawful Entry in Unforgettable, v katerih je zaigral z nekaterimi drugimi h’woodskimi ikonami, kot so Kevin Costner, Madeleine Stowe in Kurt Russell.

Zaigral je tudi v znamenitem Hannibalu, filmskemu (in knjižnemu) nadaljevanju kultnih “Jagenjčkov” (The Silence of the Lambs/ Ko jagenjčki obmolknejo) Ridleyja Scotta, v katerem je zaigral z Anthonyjem Hopkinsom, Julianne Moore in Garyjem Oldmanom

"Dobri fantje" odhajajo.
Njegova kariera je v zadnjem obdobju doživela preporod

Liottina kariera je v zadnjem času doživela velik preporod. Nedavni projekti vključujejo Marriage Story, The Many Saints of Newark in No Sudden Move.

Posnel je film Cocaine Bear v režiji Elizabeth Banks in zaigral v filmu The Substance z Demi Moore in Margaret Qualley.

Liotta je posredno zaslužen tudi za enega najbolj prepoznavnih spletnih GIF-ov, ki ga mnogi uporabljajo pri smešenju nasprotnikov, predvsem političnih; gre seveda za znamenito sceno iz še bolj znamenitega in že omenjenega filma Dobri fantje.

(mbo)