Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani (UL), s svojo ekipo ter podžupani in drugi predstavniki Mestne občine Ljubljana (MOL) so se danes pogovarjali o nadaljnjem sodelovanju in skupnih projektih.

Občina in univerza bosta okrepili sodelovanje na področju trajnostnega razvoja, infrastrukture, kulture, umetnosti, urejanja študentske problematike in promocije, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot so sporočili z ljubljanske univerze, so predstavniki MOL in UL v prostorih občine začrtali operativne korake za pripravo in podpis medsebojnega dogovora.

Eden prvih skupnih dogodkov bodo po njihovih navedbah javna promocija doktorjev znanosti ter podelitve priznanj za pomembna umetniška dela 23. junija na Kongresnem trgu pred sedežem univerze.

Univerza v Ljubljani.
V Kranju višjih cen zaradi odpadkov ne bo!

STA še poroča, da kranjski mestni svetniki na včerajšnji seji niso potrdili povišanja cen ravnanja z odpadki, čeprav bi bila podražitev bistveno nižja od prvotno predlagane.

Prvotni predlog je predvideval 60-odstotno podražitev storitev za občane. Tako bi povprečno gospodinjstvo namesto 21 evrov mesečno plačevalo 33 evrov.

Vendar so, kot je na današnji novinarski konferenci povedal kranjski podžupan Janez Černe, našli precejšnje rezerve. Tako bi se dejansko mesečna položnica za povprečno gospodinjstvo dvignila za 1,22 evra.

A tudi tega svetniki niso podprli, bodo pa o podražitvi predvidoma ponovno odločali na junijski seji.

So pa svetniki podprli strategijo razvoja socialnega varstva, podpis sporazuma o pobratenju z ameriškim mestom Colorado Springs in izvedbo referendumom za preoblikovanje nekaterih krajevnih skupnosti.

(mbo)