V Mariboru bodo razglasili dobitnika Borštnikovega prstana; že včeraj predstavili Operno noč, ki pa jo utegne odnesti neurje

Že včeraj je mariborska kulturniško-managerska smetana na Glavnem trgu sklicala lokalno sedmo silo, da bi ji predstavila letošnjo mariborsko Operno noč. Ta bo na istem trgu ta petek, v Mariboru pa jo prirejajo sedmo leto.

Simfonični orkester, zbor in solisti Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor (SNG Mb) pod taktirko Simona Krečiča bodo izvedli najbolj znane operne arije, s tem pa se bodo v mestu tudi spomnili desetletnice Evropske prestolnice kulture.

Operna noč, ki je letos tudi preddogodek jubilejnega 30. Festivala Lent, nastaja v sodelovanju Opere SNG Mb, festivala Ezl ek in Narodnega doma Maribor.

Nastopile bodo solistke Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Nika Gorič, Petya Ivanova in Andreja Zakonjšek Krt ter solist Martin Sušnik. Spored sestavljajo odlomki iz oper Puccinija, Verdija, Ponchiellija, Dvoržaka, Offenbacha in Delibesa.

Na Glavnem trgu bo na voljo okoli 1500 sedežev, hkrati pa bo tudi neposredni prenos koncerta na Radiu Maribor, je poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Velja pa ob tem opomniti, da so Maribor že včeraj večkrat zajela silovita neurja, nič boljša pa ni vremenska napoved tudi za prihajajoče dni.

Tako so za petek zvečer napovedane nevihte, še slabše pa naj bi bilo vreme v času rezervnega termina (sobota, 28.maja), ko naj bi ves dan deževalo, k temu pa se bodo zvečer temperature spustile na 13 stopinj Celzija.

Glavni trg v Mariboru, kjer vode- v nasprotju s senco-
že zdaj ne manjka.
Danes bodo razglasili še letošnjega dobitnika Borštnikovega prstana

Ta velja za osrednjo slovensko nagrado za igralsko ustvarjalnost, še poroča STA.

Obenem bodo organizatorji predstavili letošnji program festivala, ki bo potekal med 30. majem in 12. junijem.

Dobitnika Borštnikovega prstana izbere strokovna žirija, ki jo sestavljajo režiser Jernej Lorenci, gledališka kritičarka Mojca Jan Zoran in lanska prejemnica te nagrade za življenjsko delo Jette Ostan Vejrup.

Zmagovalcu bodo prstan izročili 12. junija, na zaključni slovesnosti 57. Festivala Borštnikovo srečanje, ko bodo podelili tudi druge festivalske nagrade.

Festival, ki je poimenovan po prvem slovenskem profesionalnem igralcu in režiserju Ignaciju Borštniku, v Mariboru prirejajo od leta 1966 in velja za osrednji slovenski gledališki festival.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: