Lavrov: Zahod je Rusiji napovedal totalno vojno. Moskva za nezaželene osebe zdaj razglasila tudi pet hrvaških diplomatov

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je zahodne države obtožil, da vodijo totalno vojno proti Rusiji, ruskemu ljudstvu in kulturi.

Zahodne države “izločajo Rusijo in vse, kar je povezano z Rusijo”, kar vključuje “prepoved ruskih pisateljev, skladateljev in drugih pomembnih kulturnih osebnosti“, je dejal na tiskovni konferenci na ruskem zunanjem ministrstvu.

“Zahod nam je napovedal totalno vojno, celotnemu ruskemu svetu. Kultura izločanja Rusije in vsega, kar je povezano z našo državo, že sega v absurdne situacije,” je dejal Lavrov. Dodal je, da “lahko rečemo, da bo takšno stanje prisotno še dolgo”.

Dejal je, da “so ZDA in njihovi sateliti podvojili, potrojili, početverili svoja prizadevanja proti naši državi” z “uporabo širokega spektra orodij; od enostranskih gospodarskih sankcij do lažne propagande v svetovnem medijskem prostoru”.

“V mnogih zahodnih državah je vsakodnevna rusofobija postala sprejemljivo vedenje. Je brez primere. Na našo veliko žalost takšno vedenje podpirajo in spodbujajo vlade številnih držav,” je zaklljučil Lavrov.

Za rusofobijo po svetu (tudi na Hrvaškem) skrbijo predvsem mediji,
ki so praviloma v lastništvu tujih korporacij.
Moskva pet hrvaških diplomatov razglasila za nezaželene osebe

Moskva je pet diplomatov hrvaškega veleposlaništva v Rusiji razglasila za nezaželene osebe, pa prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Noto, ki pet zaposlenih na hrvaškem veleposlaništvu v Moskvi razglaša za persona non grata, je rusko zunanje ministrstvo izročilo hrvaškemu veleposlaniku Tomislavu Caru.

V noti so izrazili močan protest zaradi neutemeljenih poskusov hrvaških oblasti, da okrivijo Rusijo za vojne zločine v Ukrajini in zagotavljanja vojaške pomoči hrvaške strani neonacističnemu kijevskemu režimu, je sporočilo ministrstvo.

S povračilnimi ukrepi je Rusija Hrvaški zagrozila že aprila; Hrvaška je iz države takrat izgnala 18 ruskih diplomatov in šest članov administrativno-tehničnega osebja ruskega veleposlaništva v Zagrebu, še poroča STA.

Spomnimo: Rusija je sredi tedna- ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov– uradni Zagreb opozorila na neprimeren odnos do ruske vojaške intervencije v Ukrajini.

Da takšna drža oblasti nima smisla, so poudarili, odnose med slovanskima narodoma pa sicer ocenili kot zelo dobre, celo odlične.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: