Osvojitev naslova evropskih prvakov blagodejno vplivala na odnos madridskega Reala in Luke Modrića: sredi slavja podaljšali sodelovanje

Španski mediji objavili, hrvaški pa z veseljem prenesli pomembno novico v zvezi s sinočnjim triumfom: “Luka je petič v karieri osvojil ligo prvakov, v noči na nov pokal pa je, kot kaže, prišla še ena odlična novica.”

Liga prvakov je Realovo tekmovanje. Stavek, ki smo ga že tolikokrat slišali, ponovil pa se je tudi po sinočnjem spopadu v Parizu; “Kralji” so premagali Liverpool (1:0), naslov pa takoj bučno proslavili.

A ni ostalo zgolj pri tem: sredi noči so Španci sporočili, da sta Luka Modrić in Real Madrid “sklenila končni dogovor”, po katerem bo hrvaški maestro v belem dresu odigral še eno sezono.

“Glavno jamstvo za novo pogodbo je bila njegova igra, prikazana skozi vso sezono. Želja vodje Reala je bila jasna in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo dogovor sklenjen. Obe strani sta želeli podaljšati sodelovanje, en sam pogovor pa je zadostoval, da zaključi svojo enajsto sezono v belem klubu,” poroča madridska Marca.

Zapisu Marce je pritrdil tudi Fabricio Romano, eden najbolj znanih mednarodnih strokovnjakov za nogometne transferje.

“Odlična novica za Real Madrid sredi slavja: Luka Modrić je podpisal novo pogodbo do junija 2023. Popoln ustni dogovor je bil dosežen pred dvema mesecema, zdaj pa je podpisan in sklenjen. Čaka se le uradna objava,” je navedel Romano.

Novico je na Twitterju potrdil tudi Romano.
Španci razkrivajo, da ne bo dviga ali znižanja plačila

Spomnijo tudi, da si Luka ni zaprl vrat za nadaljevanje igranja v prihajajočih sezonah, pa tudi, da imajo vodilni Reala idejo, da bi ga nekoč premestili na odgovorno funkcijo znotraj kluba. Ob tem velja opomniti, da igralci takšnega kova praviloma postanejo bodisi športni direktorji bodisi lovci na talente.

“Modriću je Realovo nogometno filozofijo uspelo razumeti kot redko komu. Spomnimo se, da je bil prav Mourinho tisti, ki je vztrajal pri njegovem prestopu. “Modrić ali pa nočem nikogar”, je takrat dejal portugalski strateg,” je za konec spomnila Marca.

Mourinho je sicer sredi tedna z italijansko Romo osvojil naslov zmagovalca Evropske konferenčne lige, ki je v finalu premagala nizozemski Feyenoord iz Rotterdama (prav tako z 1:0).

Tako je postal šele tretji nogometni strateg, ki se lahko pohvali z osvojitvijo vseh treh evropskih naslovov (sedanja Liga prvakov, Evropska liga in Evropska konferenčna liga ter nekdanji Pokal prvakov, Pokal pokalnih prvakov in Pokal UEFA, ki je veljal za najbolj zahtevno evropsko nogometno tekmovanje).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: