Tragikomično: Partizani utrpeli ruski napad, enako se godi še Stepovi dolini. Je Severodoneck res kapituliral?

Ukrajinska realnost je vsak dan bolj tragikomična, številnim žrtvam na obeh straneh navkljub, ali pa ravno zaradi njih.

Tako spletna stran Liveuamap.com, katere upravljalci veljajo za zaupanje vredne vojne kroniste, poroča, da so ruske čete sinoči in zjutraj obstreljevale Limane, Stepovo Dolino, Luč in- pozorno- Partizane!

Sklicujejo se na jutranje poročilo Generalštaba oboroženih sil Ukrajine. Gre za območja med Hersonom in Mikolajevim (tudi Nikolajev), pomembnim pristaniščem in mestom, ki šteje slabega pol milijona prebivalcev.

Na svetovnem spletu odmeva tudi izjava čečenskega vodje Ramzana Kadirova, ki pravi, da so ruske sile osvojile Severodoneck, strateško pomembno mesto na vzhodu Ukrajine.

Poznavalci zdaj domnevajo, da so se- v kolikor se novica izkaže za resnično- ukrajinske sile zdaj umaknile v Lisičansk, mesto-dvojček Severodonecka, ki kotira kot njegovo visoko mesto, saj se nahaja na vzpetini. Domnevajo, da so ruskim silam prepustile velik del svoje opreme, saj je bil pri umiku na voljo le še en most; ostale so branilci mesta pred prodirajočo rusko vojsko že predtem razstrelili.

Spomnimo: mesti ležita na nasprotnih bregovih reke Donec in tvorita celoto (podobno kot Budim in Pešta), vsako pa šteje približno 100 tisoč prebivalcev.

Partizane so ruske sile davi znova napadle.
Ukrajina: Ruske sile napadajo Severodonetsk, spopadi se nadaljujejo

Ob trenutnem zapletu in nasprotujočih si informacijah velja za konec omeniti, da je Kadirov tudi pri obleganju Mariupolja večkrat prodajal meglo, ko je po spletnih omrežjih objavljal zapise o kapitulaciji slednjega, čeravno se je mesto dokončno predalo šele pred slabima dvema tednoma.

Boji za mesto Severodoneck na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo, ruske sile pa izvajajo napade, je zato- povsem nasprotno- sporočil Generalštab oboroženih sil Ukrajine.

“Ruske sile so ob podpori topništva izvedle jurišne operacije na območju mesta Severodonetsk,” so sporočili iz generalštaba na svoji Facebook strani.

“Boji se nadaljujejo,” so dodali. “Nevarnost napada z beloruskega ozemlja na ukrajinske infrastrukturne objekte ostaja možnost,” zaključujejo.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: