V Iskratelu z lanskim poslovanjem glede na zahtevne razmere zadovoljni; Celjski sejem lani z rastjo prihodkov in nižjo izgubo

Skupina Iskratel je lani ustvarila 98,4 milijona evrov prihodkov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Čeprav v družbi niso dosegli prvotnega plana, so glede na dogajanje doma in po svetu s poslovanjem zadovoljni. Kot je izpostavil glavni direktor Iskratela Robert Kuzmič, je bil namreč njihov poslovni rezultat v res zahtevnem obdobju pozitiven.

Pojasnil je, da so na proizvodnjo in realizacijo predvidenih poslov vplivale predvsem motnje v dobavni verigi, ko je prihajalo do zakasnitev dobave čipov, materialov in komponent. Na slabše poslovanje so vplivale tudi podražitve materiala in logistike.

Razmere so še naprej zahtevne. Poslovanje dodatno otežujejo še razmere v Ukrajini in Rusiji.

Oba trga sta za Iskratel zelo pomembna, zato se v podjetju soočajo z manjšim obsegom poslovanja. Med ključnimi ukrepi pa je povečanje aktivnosti na trgih centralne in zahodne Evrope.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Alesia Kozik on Pexels.com)
Celjski sejem lani z rastjo prihodkov in nižjo izgubo

Družba Celjski sejem je lani ustvarila 1,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 36 odstotkov več kot leto prej.

Izguba je znašala 425.000 evrov, potem ko je bila leto prej pri 677.000 evrih, še poroča STA. Lani so uspeli izvesti le Mednarodni obrtno-podjetniški sejem, ki je prinesel izboljšanje rezultata, za letos pa pričakujejo normalno sejemsko sezono.

Verjamejo, da ponovnih zapiranje dejavnosti kljub ne še povsem zaključeni epidemiji ne bo več. Počasi se vračamo v normalnost, pravi izvršni direktor družbe Robert Otorepec.

Družba letos načrtuje okrog 3,5 milijona evrov prihodkov, kar bi pomenilo več kot podvojitev lanskega rezultata. Letos še ne načrtujejo dobička, bo pa izguba bistveno nižja, kot je bila v letih 2020 in 2021.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: