Odpravljeni še zadnji epidemični ukrepi, strokovna skupina za covid-19 prenehala z delom. Včeraj potrdili 60 okužb z novim koronavirusom

Vlada je določila prenehanje veljavnosti odloka o začasnih ukrepih za preprečevanja in obvladovanje okužb s covidom-19, s tem pa odpravila še zadnje epidemične ukrepe, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot zadnja sta bila v veljavi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

Predlog je podala strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi infektologinja Mateja Logar. Ob tem so v skupini svetovali, da se za preprečevanje in obvladovanje koronavirusnih okužb upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Prav tako so zaradi izboljšanja stanja v skupini sklenili, da potreba po obstoju svetovalne skupine ne obstaja več, je Logarjeva dejala za STA. Na ministrstvu za zdravje so potrdili, da je minister za zdravje Janez Poklukar sklep o prenehanju delovanja skupine že podpisal.

Ukrep obvezne nošnje zaščitnih mask v dejavnosti zdravstva ni več v veljavi.
Včeraj potrdili 60 okužb z novim koronavirusom

Včeraj so sicer ob 384 PCR-testih in 1350 HAGT (hitrih antigenskih testih) v Sloveniji potrdili 60 okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za zdravje je trenutno zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 36 bolnikov, na intenzivni negi pa dva.

V petek, soboto in včeraj so umrli trije covidni bolniki, so še sporočili.

Skupno je hospitaliziranih 69 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno pet bolnikov.

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 4762 aktivnih okužb, kar je 66 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 284, kar je tri manj kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 225, prav tako tri manj kot dan prej.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: