Iz Mariupolja je odplula prva tovorna ladja, odkar so Rusi zavzeli mesto, ti bodo Ukrajini predali trupla borcev iz Azovstala

Prva tovorna ladja je izplula iz ukrajinskega pristanišča Mariupol, odkar je Rusija zavzela mesto, poročajo svetovne tiskovna agencije.

Odpravila se je na vzhod proti Rusiji, je povedal Denis Pušilin, proruski separatistični voditelj ukrajinske odcepljene regije Doneck.

Ukrajina je ob tem dejala, da je dobava kovin Rusiji iz Mariupolja- čigar okupacija je Moskvi omogočila kopenski most, ki povezuje Rusijo in prorusko separatistično ozemlje s priključenim Krimom- ropanje.

“Danes je pristanišče Mariupolj zapustilo 2500 ton vroče valjane pločevine,” je v aplikaciji za sporočila Telegram še zapisal vodja samooklicane Ljudske republike Doneck. “Ladja je odplula v (rusko mesto) Rostov.”

Rusija je v začetku tega meseca prevzela popoln nadzor nad Mariupoljem, potem ko se je predalo več kot 2400 ukrajinskih militantov iz oblegane jeklarne Azovstal.

Rusija je sicer prejšnji teden sporočila, da je bilo pristanišče razminirano in je ponovno odprto za trgovska plovila.

Bolj ruske sile napredujejo,
bolj se krepi antiruska propaganda (pro)zahodnih medijev.
Rusija bo Ukrajini predala trupla borcev iz Azovstala

Po navedbah ruske vojske je bilo v podzemnih predorih jeklarne Azovstal v ukrajinskem mestu Mariupolj, ki so jo več mesecev oblegale ruske sile, odkritih več kot 150 trupel ukrajinskih militantov.

Rusija je sporočila, da bo trupla izročila Ukrajini, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ruska vojska je našla najmanj 152 trupel ukrajinskih skrajnežev in vojakov, ki so bila shranjena v zabojniku brez delujočega hlajenja, je povedal tiskovni predstavnik ministrstva Igor Konašenkov.

Pod trupli so našli mine, je še dejal, s čimer so hoteli povzročiti dodatne žrtve med ruskimi vojaki, ki so skrbeli za odstranjevanje.

Ob tem je pojasnil, da namerava ruska stran trupla predati predstavnikom v Ukrajini. Ukrajinsko vodstvo za prenos mrtvih doslej ni zaprosilo, je pojasnil.

Sodišče v Ukrajini pa je danes dva ruska vojaka obsodilo na enajst let in pol zapora, ker sta v prvih dneh ruske invazije z raketnimi izstrelki obstreljevala dve vasi na območju Harkova na severovzhodu države.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: