Novo vodstvo Letališča Graz/Gradec računa na rast števila potnikov, poleti bo Air France iz Ljubljane v Pariz letel dvakrat dnevno

Letališče Graz/Gradec se po več kot dveh letih ukrepov zaradi covida-19 pripravlja na ponovno povečano število potnikov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

V poletni sezoni med drugim ponuja lete v osem rednih in 15 počitniških destinacij, ob tem pa napoveduje, da do leta 2030 postane letališče z neto nič izpusti ogljikovega dioksida.

Vodenje letališča sta januarja lani od dolgoletnega direktorja Gerharda Widmanna prevzela Wolfgang Grimus in Jürgen Löschnig. Na današnji novinarski konferenci v Mariboru sta povedala, da je bilo njuno prvo leto na tem položaju izjemno zahtevno zaradi pandemije, zdaj pa se usmerjata predvsem v prihodnost.

Letos uvajajo novo redno letalsko linijo do Ankare, ki bo delovala enkrat tedensko.

Imajo 85 letov na teden na pet glavnih evropskih letališč, enajst tedenskih letov v Düsseldorf, na Mallorco letita dve letali na teden.

Letališče Graz/Gradec računa pretežno na potnike iz Maribora,
Air France pa pretežno na tiste iz Ljubljane.
Iz Ljubljane v Pariz poleti z letalom dvakrat dnevno

Francoski letalski prevoznik Air France z današnjim dnem povečuje obseg letov med Ljubljano in Parizom, še poroča STA.

V poletnih mesecih bodo potniki z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana na letališče Charles de Gaulle lahko leteli dvakrat dnevno, in sicer bosta na voljo jutranji in popoldanski let.

Za let iz francoske v slovensko prestolnico pa bodo potniki lahko izbirali med popoldanskim in večernim letom, so sporočili iz francoske družbe.

Prepričani so, da bo dodaten let prinesel odlično povezanost z ostalimi 200 destinacijami, kamor bo letos poleti letel Air France.

Lete z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana sicer trenutno ponuja še 12 drugih letalskih prevoznikov, v poletnem voznem redu pa na letališču pričakujejo še vzpostavitev letov prevoznika Israir v Tel Aviv in Air Montenegro v Tivat.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: