Po podpori odbora DZ za obrambo Šarec napovedal zbor članstva LMŠ o združevanju z Gibanjem Svoboda

Kandidat za ministra za obrambo Marjan Šarec je uspešno prestal zaslišanje pred odborom DZ za obrambo, je sinoči sporočila Slovenska tiskovna agencija (STA).

Da je bila njegova predstavitev ustrezna, je glasovalo devet poslancev, pet pa jih je bilo proti. Med drugim se je zavzel za revizijo nakupa oklepnikov boxer in za to, da Slovenija ostane članica zveze Nato.

Kot je dejal Šarec, v resoluciji o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja vojske do leta 2035 piše, da bomo kupovali opremo, ki je delujoča in preizkušena na terenu ter pri kateri ni razvojnih stroškov. Pri boxerjih seveda ni tako, je dejal Šarec.

Glede Nata je dejal, da ni organizacija brez napak, je pa kot kolektivna varnost v tem hipu nepogrešljiva, pri čemer je spomnil, da sta za vstop v zvezo zaprosili tudi Finska in Švedska.

Marjan Šarec
(Foto: zajem zaslona)
Zbor članstva LMŠ naslednji teden o združevanju z Gibanjem Svoboda

Kot je še kasneje objavila STA, je prvak LMŠ ob robu zaslišanja napovedal, da bo zbor članstva LMŠ predvidoma v naslednjem tednu kot najvišji organ stranke potrjeval združevanje strank LMŠ, SAB in Gibanje Svoboda.

Po njegovih besedah bo proces združevanja zaključen v relativno kratkem času, po načrtih pa bodo najvišji organi vseh treh strank odločitev potrdili do 10. junija.

Kot je v izjavi za medije po zaslišanju pred odborom za obrambo DZ dejal Šarec, sicer kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi, je združevanje strank liberalnega pola pričakovano, tako s strani splošne kot tudi politične javnosti, zato ocenjuje, da gredo v pravo smer.

Združitveni kongres vseh treh strank je sicer po napovedih pričakovati še pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: