(novica s komentarjem)

V javni razgrnitvi je nov občinski prostorski načrt Mestne občine Maribor, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Zadnji takšen dokument je izpred več kot 20 let, zato so na občini po besedah župana Saše Arsenoviča zelo zadovoljni, da končno dobivajo novega. Spremembe, ki jih prinaša, sicer niso revolucija, temveč zgolj evolucija, je dodal podžupan Gregor Reichenberg.

Občinski prostorski načrt je temeljni dokument občine, s katerim so določene smernice njenega prostorskega razvoja. Na tej osnovi se načrtujejo lokalne prostorske ureditve in določajo pogoji za poseganje v prostor občine.

Med drugim določa območja poselitve, kmetijska in posebna zaščitena območja.

Javna razgrnitev bo potekala do 3. julija, vmes bodo javne razprave. Podane predloge občank in občanov bodo na občini preučili in se opredelili do njih.

V končni obliki pa občinski prostorski načrt potrdi mestni svet, še poroča STA.

Maribor kot Arsenovičev resort z neizogibno gentrifikacijo v paketu.
Komu je namenjena nova brv čez Dravo; kaj vse bo prezirani župan še izsilil pred zaključkom mandata?!

Da se tudi Arsenovič javnomnenjsko pridružuje prejšnjima osovraženima in preziranima županoma (niz Kangler- Fištravec- Arsenovič) ni v mestu ob Dravi nič novega; pri samovoljnem početju nekdanjega mariborskega gostinskega podjetnika je sodu izbil dno zadnji v nizu incidentov, ko je zelo verjetno kar na ulici fizično obračunal z najstnikom.

Zato ga je najmanj 20 mestnih svetnikov že pozvalo k odstopu in javno opozorilo na ničelno toleranco do nasilja.

Zadnja v nizu potez, ki utrjujejo njegov poslovni imperij, iz mesta pa- ob neizogibni gentrifikaciji, v kolikor se bo razvilo po njegovih željah in hotenjih- pravzaprav delajo Arsenovičev obdravski resort, je načrtovano zaprtje Starega mostu za osebna motorna vozila.

S tem bi Arsenovič še pred iztekom prvega- in najverjetneje zadnjega- mandata izsilil podaljšanje peš cone, ki bi se tako raztezala od predlani prenovljene in zaprte Koroške ceste in Glavnega trga na levem bregu Drave vse do Trga revolucije na desnem bregu.

Na slednjem občina prav tako napoveduje spremembo prometnega režima, z ureditvijo neke vrste avtobusnega vozlišča na tem mestu, kar je v bistvu poceni kopija graškega Jakominiplatza, pod njim in mostom pa naj bi že v kratkem stekla gradnja nikomur potrebne brvi.

No, nikomur razen njemu in klanu, ki ga podpira. Ob tem je šokantna najava, da želi Arsenovičev klan iz mesta slednjič izriniti še kolesarje in voznike skuterjev.

(mbo)